Ex-tangokuningatar sai esikoisensa: Tärkeysjärjestys uusiksi

Pieni poikavauva on tuonut vauhtia Mervi Koposen arkirytmiin.

Vuoden 2011 Tangokuningatar Mervi Koponen on nykyään onnellinen pienen pojan äiti. Esikoinen syntyi syyskuun loppupuolella, kolmisen viikkoa ennen laskettua aikaa.

– Kaikki meni hyvin ja synnytyksestä jäi hyvät kokemukset. Vauva-arki on todella erilaista, mutta on se kyllä ihanaa, Koponen kertoo.

Suurin äitiyden tuoma muutos hänen elämässään on tekemisen lisääntyminen. Myös elämänarvot ovat muuttuneet ja tärkeysjärjestys mennyt uusiksi.

– Ennen ihmettelin äitejä, jotka esimerkiksi ostivat uusia vaatteita vain lapsilleen, eivätkä koskaan itselleen. Nyt olen tajunnut, että se pieni ihminen vain on koko maailman napa. Elämänarvot ovat tulleet terveemmiksi, en ole yhtä turhamainen kuin ennen, Koponen arvioi.

Viimeisen keikkansa Koponen teki heinäkuun lopussa ja palaa lavoille pikkuhiljaa joulukuusta lähtien.

– Joulukuuksi olen jo sopinut juttuja, silloin on hyvä alkaa harjoitella työrytmiin. Uskon, että se sujuu hyvin, ovathan kaikki muutkin onnistuneet yhdistämään työn ja äitiyden. Saan varmasti vanhemmiltani hoitoapua, sillä he ovat aivan hurmaantuneita ensimmäisestä lapsenlapsestaan, Koponen suunnittelee.

Juuri nyt noin kuukauden ikäinen poika vie kuitenkin kaiken huomion.

– Hirveästi en ole vielä käynyt missään, mutta haluan kyllä palata normaaliin arkirytmiin mahdollisimman nopeasti. Odotan kovasti, että pääsen esimerkiksi ulos syömään ja katsomaan pian alkavia Sinitaivas-konsertteja, sellaisia ihan tavallisia juttuja, Koponen selittää.

Hän joutui loppuraskautensa aikana ottamaan rauhallisesti ja liikkumaan mahdollisimman vähän. Se sai arvostamaan liikuntaa aivan uudella tavalla.

– Olen innoissani, kun olen päässyt ulos työntämään rattaita. Liikuntaa ja ulkoilua on ollut kamala ikävä.

Koposen lapsesta kertoi ensimmäisenä Iltamakasiini.

Lue myös:

    Uusimmat