Ex-tallipomo toivoo Ferrari-johdolta kärsivällisyyttä: “Voitto riittäisi hellittämään paineita”

Entinen F1-tallipomo ja kuljettaja Gerhard Berger toivoo Ferrarin johdon kärsivällisyyden riittävän tallipäällikkö Mattia Binottoa kohtaan.

Binotto otti Ferrarin tallipäällikön paikan ennen kauden alkua Maurizio Arrivabeneltä, mutta ennakkosuosiksi nimetyn italialaistallin alkukausi on ollut Mercedeksen puristuksessa kaikkea muuta kuin ruusuinen.

Jotkut ovat epäilleet Ferrarin tehneen tallipäällikön vaihdossa pahan virhearvion, mutta Berger antaa täyden tukensa Binottolle.

– Päätös nimittää Binotto oli oikea. Luca di Montezemolon (Ferrarin ex-puheenjohtaja) ja Stefano Domenicalin (ex-tallipäällikkö) lähdön jälkeen Ferrari muuttui - se ei ollut enää minun tuntemani talli, Berger kertoi italialaisen Gazzetta dello Sportin mukaan.

– Yhdessä Binotton kanssa Ferrari on taas löytänyt DNA:sa, mutta nämä asiat vievät aikansa. Heidän täytyy vakauttaa tilanne, itävaltalainen lisäsi.

Mercedes on vienyt nimiinsä kauden kaikki kuusi osakilpailua. Berger myöntää, että italialaistallin todellisen iskukyvyn hahmottaminen on vaikeaa.

– Olen varma siitä, että voitto riittäisi hellittämään paineita ja kääntäisi kauden toiseen suuntaan. Heidän esityksensä Bakussa sai minut vakuuttumaan siitä, että heillä olisi rooli kauden mestaruustaistelussa, mutta Monacossa virheiden lisäksi heillä ei ollut riittävästi vauhtia.

– En saa vieläkään käsitystä heidän potentiaalistaan. On kuitenkin selvää, että jos he haluavat taistella mestaruudesta, niin heidän täytyy lopettaa tällaiset virheet, Berger summasi.

Lue myös:

    Uusimmat