Mersu-pomo varma Ferrarin nousun arkkitehdistä – vähätteli italialaisia tylysti

Vajaan vuoden Ferrarin teknisenä johtajana toiminut Mattia Binotto on italialaistallin uuden tulemisen takana, arvioi Mercedes-tallin johtoportaaseen kuuluva Niki Lauda.

Ferrari on käynyt alkukaudella tasaista taistoa mestaritalli Mercedeksen kanssa. Sebastian Vettel ajoi Ferrarille ensimmäisen voiton yli vuoteen, kun hän oli ykkönen Australiassa. Hän jakaa MM-sarjan kärkipaikan Mersun Lewis Hamiltonin kanssa kahden kisan jälkeen. 

MAINOS

F1-kausi jatkuu jo tällä viikolla!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Lauda on aiemmin sanonut, että Ferrarin vaisuus johtuu siitä, että tallissa luotetaan liikaa italialaisiin insinööreihin. Hän pysyi kannassaan, kun häneltä kysyttiin Binotton merkityksestä Ferrarin nousussa. 

– Onko Binotto mielestäsi italialainen? Hän on itse asiassa sveitsiläinen, ja se näkyy, Lauda latasi La Repubblica -lehdelle.

– Ferrarin homma toimii nyt, koska siellä on sveitsiläinen organisoimassa italialaisia. Hän pistää heidät hommiin, mutta antaa heidän käyttää mielikuvitustaan ja ideoitaan. Binotto on ollut ilman muuta avaintekijä. Siltä se vaikuttaa ainakin ulkopuolelta katsottuna.

Ferrarin moottorijohtajan tehtävistä viime kesänä tekniseksi pomoksi siirtynyt Binotto korvasi pestissä James Allisonin, jonka näkemykset menivät ristiin Ferrarin pääjohtajan Sergio Marchionnen kanssa. Allison on nykyisin Mercedeksen leivissä.

– En tiedä, mitä Marchionnen ja Jamesin välillä tapahtui. Voin vain sanoa, että olen iloinen, kun hän on meillä töissä, Lauda tarkensi.

Itävaltalainen lajilegenda tunnustaa, että hän on hieman yllättynyt Ferrarin vahvasta noususta.

– Odotimme itse asiassa Red Bullin vahvaa tulemista, mutta saimmekin vastaan vahvan Ferrrin. Tällä hetkellä Red Bull ei ole menossa mihinkään, Lauda summaa.

Lähde: F1i.com

Lue myös:

    Uusimmat