Ex-tähdeltä surullinen väite Valioliiga-pukukopista – pelaajat eivät halunneet suihkuun homojen kanssa

Entinen jalkapallotähti Patrice Evra väittää osan West Hamin pelaajista ilmoittaneen vuonna 2018, etteivät he menisi suihkuun homojen joukkuekaverien kanssa.

Valioliiga-seura West Hamia vuonna 2018 edustanut ranskalainen Evra esitti Gabby Loganin The Mid Point -podcastissa väitteen tapahtumista, kun Englannin jalkapalloliiton virkailija oli seurakäynnillä.

– Hän sanoi, että "meidän täytyy hyväksyä jokainen", ja joukko pelaajia oli, että "ei, jos osa joukkuekavereistani on, heidän täytyy lähteä nyt, en mene suihkuun heidän kanssaan", Evra kertoi.

– Nousin ylös ja sanoin: "Turpa kiinni, turpa kiinni, kaikki, voitteko kuunnella itseänne?"

"Kehotin olemaan varovainen"

Evra on aiemmin kertonut pelanneensa homoseksuaalien pelaajien kanssa. Evran mukaan he avautuivat hänelle, koska eivät uskaltaneet muuten puhua.

Evra myös uskoo, että osa West Hamin joukkuekavereista pelkäsi esittää näkemyksiään pukukopin homofobisen asenneilmaston vuoksi.

– Ymmärrän sen, koska kun homot pelaajat tulivat pakeilleni, kehotin olemaan varovainen, "koska jos sanot siitä ääneen, näet kaikkien pelaajien reaktion, mutta minä suojelen ja tuen sinua, koska minulla on sellainen voima pukukopissa".

"Jalkapallomaailmassa ei olla tarpeeksi avoinmielisiä"

Evra ilmaisi surullisen arvion, että jalkapalloilijana ei voi olla avoimesti homo, koska "ihmiset menevät hulluksi".

– Olimme tuolloin vuodessa 2018, emmekä vieläkään hyväksy kaikkia. Jalkapallomaailmassa ei olla tarpeeksi avoinmielisiä, ja se on sääli.

West Hamilla ei ole The Mirrorin mukaan tietoutta moisesta tapahtumasta tai Evran siihen aikaan esittämistä kommenteista.

Entinen Ranskan maajoukkuekapteeni Evra muistetaan varsinkin vuosistaan Manchester Unitedissa 2006–14. Myös Unitedin kapteenina toiminut Evra voitti seurassa muun muassa viisi Valioliiga-mestaruutta ja yhden Mestarien liigan mestaruuden.

Lue myös:

    Uusimmat