Sinetöikö Lewis Hamiltonin sopimusuutinen Valtteri Bottaksen kohtalon? Red Bull -pomo ihmettelee julkaisuajankohtaa, joka vain lisäsi kierroksia huhumyllyyn

Mercedes julkisti tänään lauantaina Lewis Hamiltonin jatkosopimuksen, joka pitää 7-kertaisen maailmanmestarin tallissa aina kauden 2023 loppuun saakka. Tallin toisen kuljettajan nimi on vielä arvoitus.

Hamiltonin jatkosopimus julkaistiin verrattain aikaisin. Hänen nykyisestä sopimuksestaan päästiin sopuun vasta tämän vuoden puolella, ja aikaisemminkin Mercedeksellä on ollut sopimusuutisia kerrottavanaan vasta myöhemmin kesällä.

Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan syy aikaiselle ajankohdalle oli se, että talli haluaa poistaa kaikki häiriötekijät sotkemasta äärimmäisen tiukkaa mestaruustaistelua.

Red Bullin tallipäällikkö Chirstian Horner ja neuvonantaja Helmut Marko sanoivat molemmat olevansa tyytyväisiä siihen, että Hamilton jatkaa F1:ssä.

– Se, että hän jatkaa, on hyväksi lajille, ja toivottavasti saamme aikaan lisää titaanisia taisteluita hänen kanssaan, Horner sanoi GP Blog -sivuston mukaan.

– On mukavaa, että voimme vastedeskin kilpailla niin kovaa vastustajaa vastaan. Kaksivuotinen sopimus kielii myös vakaudesta, Marko komppasi niin ikään GP Blogin mukaan.

Sitä Marko ei kuitenkaan ymmärrä, miksi Hamiltonin sopimus julkaistiin juuri nyt.

– Tämä ei ollut odotettua. Ajattelimme, että he julkaisisivat sopimuksen vasta Silverstonessa.

Kahden viikon kuluttua ajettava Britannian GP on Hamiltonin kotikisa, ja Silverstoneen ollaan tällä tietoa ottamassa katsomot täyteen yleisöä.

Ainakin sosiaalisessa mediassa monet F1-seuraajat ovat keksineet mahdollisen syyn Hamiltonin sopimuksen julkistamiselle jo nyt: ajankohta voisi kieliä siitä, että Mercedes julkistaa Silverstonessa toisen brittikuskin, George Russellin siirtymisen talliin.

Aiheen nosti esiin muun muassa Sky Sportsin asiantuntija, ex-kuski Karun Chandhok Twitter-tilillään.

Russellin Mercedes-sopimuksen julkistamisesta juuri Silverstonessa on ollut F1-mediassa esillä huhuja jo joidenkin viikkojen ajan.

Lue myös:

    Uusimmat