Ex-kansliapäällikkö massiivisesta 5,5 miljardin lisäbudjetista: ”Joku voisi sanoa, että hullunrohkea”

Suomi velkaantuu vauhdilla – mitä rahankäytöstä ajattelee leikkauslistoistaan tunnettu entinen kansliapäällikkö Erkki Virtanen? 2:20
Video: Suomi velkaantuu vauhdilla – mitä rahankäytöstä ajattelee leikkauslistoistaan tunnettu entinen kansliapäällikkö Erkki Virtanen?

Suomi velkaantuu vauhdilla. Leikkauslistoistaan tunnettu Työ- ja elinkeinomisnisteriön entinen kansliapäällikkö Erkki Virtanen kertoo MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa, että hallituksen 5,5 miljardin lisätalousarvioesitys on rohkea.

– Tässä on tietysti monta puolta, mutta voisi sanoa, että kyseessä on rohkea avaus saada Suomen talous nousuun. Joku voisi sanoa, että hullunrohkea, mutta rohkea ainakin.

Virtasen mukaan esitys kuitenkin sopii tähän tilanteeseen.

– Toki pitää muistaa, että Suomen talous oli vaipunut taantumaan jo ennen koronakriisiä. Meillä oli taakkana vanhojakin syntejä. Kyllä pitäisin tätä oikean suuntaisena ja ajankohtaakin oikeana. Kokoluokkaa voi arvioida, mutta  en nyt osaa moittiakaan, kunhan tehdään korjaavia toimenpiteitä aika pian tämän jälkeen.

Virtaen toteaa, että toimenpiteitä tarvitaan mm. kestävyysvajeen korjaamiseksi ja sote-uudistuksen takia, jotta Suomen talous saadaan oikealle kurssille.

Lue myös:

    Uusimmat