Ex-HIFK-tähti koki valtavan muutoksen vuoden sisällä – Leijonissa maailmanmestaristatus ei hämää

Tänään alkavassa Karjala-turnauksessa nähdään yhteensä 13 viime kevään maailmanmestaria. Juhani Tyrväinen on yksi näistä. Viime vuonna, samoihin aikoihin, Tyrväinen oli vielä täysin uusi kasvo maajoukkueympyröissä.

Vuosi on loppupeleissä lyhyt aika. Marraskuussa 2018, silloin 28-vuotias Tyrväinen valmistautui uransa ensimmäiseen A-maajoukkueturnaukseen.

Nyt hän on taas Helsingissä, Leijoniin nimettynä. Mutta tällä kertaa hän on totaalisesti eri tilanteessa.

– Nyt kun tänne tuli, niin mietin, että miten sitä koki kaiken niin eri tavalla viimeksi. Kaikki oli uutta, Tyrväinen muistelee MTV Urheilulle.

– En voi sanoa, että olisin konkari, mutta nyt on kokemusta. Enää ei ole sellaista ensijännitystä, Tyrväinen sanoo nyt.

Vuoden aikajanan sisälle mahtuu isoja muutoksia. Tyrväinen lunasti paikkansa kevään MM-kisajoukkueessa, minkä myötä hän on nyt maailmanmestari.

Samoihin aikoihin hän jätti HIFK:n, jossa hän oli kasvanut tähtirooliin. Tyrväinen matkasi Ruotsiin, Luulajaan. Ensimmäiselle "ulkomaan komennukselleen". 

Hyrskyn tyrskyn – Juhani Tyrväinen ihastuttaa otteillaan Ruotsin SHL:ssä 0:43
Hyrskyn myrskyn – Juhani Tyrväinen ihastuttaa otteillaan Ruotsin SHL:ssä.

Mutta vaikka Tyrväinen ei ole enää märkäkorva Leijonissa, ei tilanne ole sinänsä muuttunut. Maailmanmestaristatus ei hämää monipuolista keskushyökkääjää.

– Taistelen paikasta edelleen. Ei tässä ole mitään kiveen lyöty. Suomella on ihan varmasti todella kova joukkue kevään kisoissa. Teen kaikkeni, että olen silloin mukana, 29-vuotias hyökkääjä ilmoittaa.

Lisää juttua muun muassa Tyrväisen seurajoukkuemuutoksesta jutun yläreunan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat