Ex-baarimikko ja tarjoilija valittiin nuorimpana naisena koskaan USA:n kongressiin – totuus iski päin naamaa: Ei kykene maksamaan pääkaupungin vuokria ennen ensimmäistä palkkaa

New Yorkista Yhdysvaltain kongressiin valittu edustaja ei pysty muuttamaan heti pääkaupunki Washingtoniin, koska ei pysty maksamaan vuokraansa, kertovat monet maan medioista.

Yhdysvaltain kongressiin valittiin ensimmäistä kerta myös musliminaisia. Katso video!

Ensimmäiset musliminaiset valittu USA:n kongressiin 0:36

Vielä vuosi sitten Alexandria Ocasio-Cortez työskenteli baarimikkona ja tarjoilijana pienessä taco-ravintolassa eteläisellä Manhattanilla.

Ensi tammikuusta alkaen 29-vuotias nainen aloittaa kongressin edustajainhuoneessa nuorimpana naisena koskaan. Hänet valittiin New Yorkin 14. vaalipiiristä tällä viikolla pidetyissä välivaaleissa.

Kampanjassaan Ocasio-Cortez korosti vahvasti työläistaustaansa ja edustaa demokraattipuolueen vasemmistolaista siipeä.

Ennen vuoden 2016 vaaleja hän työskenteli Bernie Sandersin vaalikampanjaorganisaatiossa. Tuolloin Sanders hävisi esivaalitaistelun Hillary Clintonia vastaan. Vaalikampanjassaan hän nosti esiin useita köyhien ja keskituloisten ongelmia, kuten korkeat asuinkustannukset kaupungeissa.

Ocasio-Cortez on syntynyt New Yorkin Bronxissa. Hänen äitinsä on syntynyt Puerto Ricolla ja isä Bronxissa, mutta hänelläkin on puertoricolaiset juuret. Kun isä kuoli vuonna 2008 vain 48-vuotiaana, joutui Alexandria-tytär tekemään välillä jopa 18 tuntia töitä päivässä, jotta perhe pystyi pitämään asuntonsa.

Washingtonin korkeat vuokrat ongelmana

Aloittaessaan työt Washingtonissa Ocasio-Cortez kohtaa monen ikätoverinsa tapaan ongelman Washingtoniin muutossa: kaupungin korkean vuokratason. CNBC:n mukaan vuokrat ovat jopa 40 prosenttia korkeampia kuin Ocasio-Cortezin nykyisellä asuinalueella New Yorkissa.

– Siihen on vielä kolme kuukautta ennen kuin saan kongressiedustajan työstä palkkaa. Joten, miten saan asunnon?, Ocasio-Cortez kertoi New York Timesin haastattelussa.

Saatuaan ensimmäisen palkkansa Capitol-kukkulan työstään Ocasio-Cortezin vuokranmaksun ei pitäisi enää olla ongelma. Edustajien palkka on noin 174 000 dollaria vuodessa, eli noin 14 500 dollaria kuukaudessa.

Ocasio-Cortez aikookin odottaa ensimmäistä palkaansa ennen kuin vuokraa asunnon pääkaupungista.

Lue myös:

    Uusimmat