Euroviisuissa koronatapaus: Puolan edustaja karanteeniin, maan osallistumistavasta ei vielä tietoa

Alankomaissa Rotterdamissa järjestettävien Euroviisujen osallistujien joukossa on todettu koronavirustartunta, tapahtuma tiedottaa. 

Puolan delegaation jäsenellä on todettu koronavirus. Hän sai positiivisen testituloksen tänään lauantaina rutiinitestissä. 

Jokaisella edustajamaalla on delegaatio, joka pitää sisällään muun muassa esiintyjät, kuvaajat ja toimittajat. Delegaatioiden henkilöiden määrä on rajoitettu tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi. 

Koronatartunnan saanut henkilö oli viimeksi tiistaina tapahtumapaikalla, jolloin koko delegaatio antoi negatiivisen testituloksen. 

Hänet, kuten myös koko delegaatio on asetettu karanteeniin. Karanteenin lisäksi muut delegaation jäsenet käyvät uudessa koronatestissä. 

Tämä tarkoittaa sitä, että Puolan edustaja Rafal Bezozowski ei pääse osallistumaan huomenna järjestettävään Turquoise Carpet –tapahtumaan. 

Nähdäänkö Puola livenä Euroviisuissa? 

Tiedotteessa ei ole määritelty karanteenin pituutta, joten Puolan osallistuminen Euroviisuihin paikan päällä ei ole tällä hetkellä varmaa. 

– Kerromme lisää tilanteen edetessä ja lähetämme parhaat terveiset koko delegaatiolle, tiedotteessa todetaan. 

Jokainen maa on nauhoittanut etukäteen live-on-tape –version, eli etukäteen kuvatun live-esityksen. Tämä esitys voidaan näyttää mikäli esiintyjä ei pääse koronatilanteen vuoksi matkustamaan Alankomaihin tai joutuu karanteeniin kilpailun aikana.  

Tiedossa ei ole, käytetäänkö nauhoitettua versiota Rafalin kohdalla. 

Laulajan olisi tarkoitus kilpailla toisessa semifinaalissa, joka järjestetään ensi viikon torstaina 20. päivä toukokuuta.  

Hän edustaa Puolaa kappaleella The Ride.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja