Euroopan investointipankki saattaa vaatia rahansa takaisin VW:lta

Euroopan investointipankki (EIP) tutkii, onko Volkswagen käyttänyt EU:lta lainaamiaan varoja huijatakseen päästötesteissä.

EIP voi vaatia lainatut varat takaisin, Werner Hoyer, yksi EIP:n johtajista, sanoi saksalaiselle uutislehdelle.

– EIP on voinut kokea kolhuja päästöskandaalin takia, sillä meidän pitää täyttää tiettyjä ilmastotavoitteita lainoillamme, Hoyer sanoi Sueddeutche Zeitung -lehden mukaan.

Euroopan suurin autovalmistaja on myöntänyt huijanneensa dieselpäästötesteissä Yhdysvalloissa. Saksan liikenneministerin mukaan päästöarvoja on manipuloitu myös Euroopassa, jonne Volkswagen myy 40 prosenttia valmistamistaan autoista.

EIP on myöntänyt Volkswagenille noin 4,6 miljardin euron arvosta lainoja vuodesta 1990 asti. Näistä lainoista 1,8 miljardia on vielä maksamatta, kertoo Sueddeutche Zeitung.

EIP aikoo suorittaa “erittäin huolellisia tutkintoja” siitä, mihin Volkswagen on sille lainattuja varoja on käytetty. Mikäli käy ilmi, että rahoja on käytetty muihin kuin niille varattuihin tarkoituksiin, EU-pankin on ”kysyttävä itseltään, haluaako se vaatia lainoja takaisin”, Werner Hoyer sanoi.

Hoyer sanoi myös olevansa “erittäin pettynyt” Volkswageniin lisäten, että EIP suhde autonvalmistajaan on vahingoittunut suuresti skandaalin takia.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat