Mainos

Euroopan etsityimpien listalla oleva mies asui yli 20 vuotta Suomessa – tehtaili petoksia satojen tuhansien eurojen edestä

Euroopan poliisivirasto Europolin etsityimpien rikollisten listalla on talousrikoksista epäilty Aram Kohnepushi. Iranilainen mies asui yli 20 vuotta Suomessa ja myös puhuu suomea.

Vuonna 1988 syntynyt Iranin kansalainen päätyi Euroopan etsityimpien rikollisten listalle talousrikostensa takia. Europolin mukaan Aram Kohnepushin rikosten oikeudettoman taloudellisen hyödyn määrä on yli 650 000 euroa.

Rikosten määrä onkin varsin muhkea: miestä epäillään yhteensä 33 rikoksesta. Rötöslistalla komeilee muun muassa kymmenen törkeätä petosta, kahdeksan törkeätä väärennystä sekä 15 petosta tai petoksen yritystä.

– Kaikki nämä ovat rahoituspetosjuttuja. Helsingin poliisi on kuullut miestä rikoksiin liittyen ja juttu on syyttäjällä. Mies katosi kuulemisen jälkeen maisemista, kertoo rikoskomisario Ritva Santtila Keskusrikospoliisista.

Asui Suomessa yli 20 vuotta

Keskusrikospoliisista kerrotaan, että Iranin kansalainen asui Suomessa yli 20 vuotta. Kohnepushi puhuu arabian lisäksi suomea ja hänellä on myös sukulaisia Suomessa.

Vihjeitä miehen olinpaikasta on tippunut aika ajoin Keskusrikospoliisille, mutta tuloksetta. Mies liikkuu edelleen teillä tietämättömillä.

– Vihjeet eivät ole johtaneet mihinkään. Niitä kyllä otetaan vastaan mielellään, rikoskomisario Santtila sanoo.

Santtilan mukaan Kohnepushin rikolliset toimet ajoittuvat vuosille 2014-2015.

Keskusrikospoliisi ottaa vastaan Kohnepushiin liittyviä tietoja ja havaintoja puhelimitse numeroon 050 440 1800 tai sähköpostitse osoitteeseen wanted.krp@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.