Euro NCAP nimesi vuoden 2017 turvallisimmat autot – Volkswagen paras kolmessa luokassa

1:01

Kerroimme marraskuussa Volvo XC60:n saaneen Euro NCAPin törmäystestissä historian korkeimman pistemäärän. Nyt autojen turvallisuutta arvioiva ohjelma on julkaissut koko viime vuoden osalta turvallisimmat automallit luokittain.

Euroopassa uusien autojen turvallisuutta arvioiva Euro NCAP julkaisi viime vuonna lähes 70 auton törmäystestitulokset, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Suurin osa autoista sai täydet viisi tähteä huolimatta vuosittain kiristyvistä vaatimuksista. Huomionarvoista oli, että kevyesti päivitetyt facelift-mallit pärjäsivät yleisesti ottaen huonommin kuin täysin uudet mallit.

Tulosluettelo on Volkswagenin juhlaa. Kompaktiluokan voiton vei Polo ja pienten katumaastureiden paras oli T-Roc. Suurempien autojen osalta Arteon nappasi luokkavoiton. Pienten perheautojen ykköspaikalla keikkuvat Subaru XV ja Impreza, kun taas tila-autopuolella Opel Crossland X oli kaikkein turvallisin. Isompien katumaastureiden ykkönen oli luonnollisesti Volvo XC60.

Euro NCAPin arvosteluissa painottuvat yhä enemmän onnettomuuksia ehkäisevät teknologiat; viime vuosina erityisesti heikompia tienkäyttäjiä suojelevat ratkaisut. Euro NCAPin vuonna 2017 testaamista autoista 82 prosenttiin oli saatavissa jalankulkijat huomioiva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä. 62 prosentissa se oli jo vakiovaruste.

Lähde: Autoliitto, Euro NCAP

***

0:45

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja