Euro Hockey Tour: esittelyssä Venäjä

Kauden toinen Euro Hockey Tourin osaturnaus pelataan Moskovassa 18–21.12. Kotijoukkue Venäjä lähtee turnaukseen suurimpana ennakkosuosikkina. Joukkue voitti Helsingissä pelatun Helsingin turnauksen ja lähtee näin toiseen turnaukseen EHT:n piikkipaikalta.

Helsingissä Venäjä keräsi kolmesta ottelusta kahdeksan pistettä. Kotiyleisön edessä Venäjälle ei kelpaa mikään muu, kuin kolme voittoa kolmesta ottelusta. Joukkueen valmentaja Vjatsheslav Bykov on kerännyt kasaan todella kokeneen ja taitavan ryhmän, joten Venäjä hakee tosissaan viidettä peräkkäistä turnausvoittoa kotikentältään.

Joukkueen kaikki pelaajat pelaavat tällä hetkellä Venäjän Superliigassa (KHL). Suurimpia tähtiä ovat kokeneet puolustajat Oleg Tverdovski sekä Aleksei Zhitnik. Heillä molemmilla on takanaan yli kymmenen vuoden ura NHL:ssä. Hyökkäyspään tähtipelaajia ovat Aleksei Yashin sekä Aleksei Morozov. Heistä Yashin on pelannut NHL:ssä useita kausia yli piste per ottelu tahdilla. Morozov puolestaan johtaa tämän kauden KHL:n pistepörssiä.

Mukana joukkueessa on myös mielenkiintoinen hyökkääjä Aleksandr Radulov. Vasta 22-vuotias pelaaja pelasi viime kaudella Nashville Predatorsin riveissä kovilla tehoilla, 26+32. Täksi kaudeksi myös Radulov palasi takaisin kotimaansa Superliigaan, jossa pistetehtailu on jatkunut edelleen huimaa tahtia. Venäjän joukkueessa on mukana myös kuusi pelaajaa Champions Hockey Leaguen välieriin selvinneistä Ufa Salavatista sekä Metallurg Magnitorskista.

Venäjän joukkue

Maalivahdit:

Konstantin Barulin, CSKA

Aleksandr Eremenko, Ufa

Puolustajat:

Vitali Atjushov, Magnitogorsk

Konstantin Kornejev, CSKA

Denis Kuljash, CSKA

Ilja Nikulin, Kazan

Oleg Tverdovski, Ufa

Evgeny Varlamov, Magnitorsk

Aleksei Zhitnik, Dynamo

Hyökkääjät:

Konstantin Gorovkin, St. Petersburg

Aleksei Mihnov, Yaroslavl

Aleksei Morozov, Kazan

Sergei Mozjakin, Atlant

Aleksandr Radulov, Ufa

Oleg Saprikin, CSKA

Petr Shastlivi, CSKA

Maksim Sushinski, St. Petersburg

Aleksei Tereshtshenko, Ufa

Aleksei Jashin, Yaroslavl

Danis Zaripov, Kazan

Sergei Zinoviev, ei seuraa

Tutustu myös muihin joukkueisiin:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat