Euro Hockey Tour: esittelyssä Ruotsi

Ruotsi lähtee Euro Hockey Tourin Moskovan turnaukseen parantamaan viimevuotista jumbosijoitustaan. Parannettavaa löytyy Suomen tapaan myös Helsingin turnauksesta, jossa Ruotsi nappasi ainoan voittonsa juuri Leijonista.

Kokonaistilanteessa Tre Kronor on toiseksi viimeisenä pisteen edellä Leijonia ja joukkueiden välillä tullaankin varmasti näkemään taas mahtava taistelu.

Päävalmentaja Bengt-Åke Gustafsson on koonnut Tre Kronorin joukkueen kokonaan Ruotsissa ja Venäjällä kiekkoilevista pelaajista. Mukaan mahtuu kokemusta, mutta myös tuttuun Euro Hockey Tourin tyyliin muutamia kokeiluja ja nuoruutta.

Joukkueen maalia vartioi ykkösmaalivahdin roolissa Timrån Johan Backlund, joka on tuttu näky Tre Kronorin peliasussa. Kakkosmaalivahdiksi mukaan noussut nuori ja erittäin lupaava Luleån Mattias Modig nähdään myös varmasti tositoimissa ainakin yhdessä kamppailussa.

Puolustuspäähän kokemusta tuovat Venäjällä kiekkoilevat Johan Akerman ja Magnus Johansson. Nuorista puolustajista voidaan nostaa esiin erinomaista Elitserienin debyyttikauttaan pelaava St. Louis Bluesin varaama Luleån Kristofer Berglund. Myös hyökkäyspäässä vastuunkantajia löytyy aina Mika Hannulasta Johan Davidssonin ja Ruotsi vaikuttaakin jälleen vaaralliselta ryhmältä.

Ruotsin joukkue:

Maalivahdit:

Mattias Modig Luleå

Johan Backlund Timrå

Puolustajat:

Johan Åkerman Lokomotiv Yaroslavl

Daniel Fernholm Linköping

Magnus Johansson Atlant Mytischi

Johan Fransson Linköping

Kristofer Berglund Luleå

Oscar Hedman Frölunda

David Petrasek HV 71

Tobias Viklund Skellefteå

Hyökkääjät:

Johan Harju Luleå

Fredrik Hynning Timrå

Tony Mårtensson Ak Bars

Mikael Håkanson Linköping

Johan Andersson Timrå

Jimmie Ölvestad Djurgården

Jimmie Ericsson Skellefteå

Linus Omark Luleå HF

Fredrik Pettersson Frölunda

Mika Hannula CSKA Moscow

Johan Davidsson HV 71

Mattias Weinhandl Dynamo Moscow

Tutustu myös muihin joukkueisiin:

(MTV3)

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat