Mainos

EU:n vodkasota rauhoittumassa

Mikäli vodka on tislattu jostain muusta kuin viljasta, perunasta tai sokerijuurikasmelassista, on se etiketissä erikseen mainittava. Määritelmä vaatii vielä parlamentin ja jäsenmaiden hyväksynnän.

EU-maiden kiistely vodkan määritelmästä on päättymässä kevätrauhaan.

EU-parlamentti on antanut tukensa jäsenmaiden kompromissille, jonka mukaan perinteistä vodkaa saa jatkossa valmistaa viljasta, perunasta tai sokerijuurikasmelassista. Muistakin raaka-aineista tislatut tuotteet saavat pitää vodka-nimen, mutta etiketissä on mainittava erikseen juoman raaka-aine.

Jäsenmaat sopivat asiasta keskenään jo viime lokakuussa.

Vodkan määritelmästä kiisteltiin EU:ssa viime vuonna hartaasti. Perinteiset tuottajat, kuten Ruotsi, Suomi, Baltian maat ja Puola vaativat, että puhtaalla vodkalla on selkeästi rajatut ja perinteiset raaka-aineet. Vastapuolena olivat olleet erityisesti rypälevodkan tuottajat, kuten Britannia ja Ranska.

Kiistan lopullinen hautaaminen vaatii vielä parlamentin ja jäsenmaiden muodollisen hyväksynnän. Näillä näkymin parlamentti äänestää asiasta maaliskuussa, jonka jälkeen jäsenmaat voisivat siunata sovun mahdollisesti jo huhtikuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.