Mainos

EU:n johtajat tapaavat Trumpin tässä kuussa – Trump vierailee myös Saudi-Arabiassa ja Israelissa

EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Eurooppa-neuvoston johtaja Donald Tusk tapaavat Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kolmen viikon kuluttua Brysselissä. Asiasta kertoo Tuskin tiedottaja Twitterissä.

Tapaaminen 25. toukokuuta järjestetään samana päivänä kun sotilasliitto Nato kokoontuu huippukokoukseen Brysseliin. Kyseessä on Trumpin presidenttikauden ensimmäinen matka Eurooppaan.

Trump on nostattanut EU-maiden johtajien kulmakarvoja muun muassa sanomalla, että hän uskoo muiden maiden jättävän EU:n Britannian vanavedessä. Juncker vitsaili taannoin, että hän ryhtyy tukemaan Yhdysvaltojen osavaltioiden itsenäisyysliikkeitä, jos Trump ei lopeta arvosteluaan.

Trump onkin loiventanut puheitaan. Viime kuussa presidentti sanoi Financial Times -lehden haastattelussa, että EU on saamassa "hommansa kasaan". Tosin tässäkin haastattelussa Trump sanoi pitävänsä brexitiä erittäin hyvänä asiana.

Trump aikoo kerran Yhdysvalloista lähdettyään poiketa useammassa maassa. Presidentti käy Belgian lisäksi Saudi-Arabiassa, Israelissa ja Vatikaanissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.