Mainos

Donald Trump saapui Brysselin EU-kortteliin – tapaa kasvokkain unionin keskeisiä hahmoja

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tapaamassa EU-johtoa Brysselissä.

Trump tapaa komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin uudessa Eurooppa-rakennuksessa. Mukana ovat myös ulkopolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini ja EU-parlamentin puhemies Antonio Tajani.

Tusk oli Trumpia vastassa ovella, minkä jälkeen he kävelivät rakennuksen sisällä lyhyen kierroksen. Eleistä päätellen Tusk näytti esittelevän Trumpille rakennusta.

EU-slangissa avaruusmunaksi ristityssä rakennuksessa järjestetään myös EU-johtajien huippukokoukset. Nimitys tulee talon sisälle rakennetusta munan muotoisesta sisäosasta.

Trump ja Tusk kiersivät munan ja jatkoivat rakennuksen sisätiloihin. Trump vastaili tervehdyksiin, mutta ei pysähtynyt antamaan kommentteja.

Trump saapui hiljaiseen EU-kortteliin aikataulussa. Lähistön kadut oli tyhjennetty jo hyvissä ajoin.

Trumpilta ei ehkä kuulla kommentteja

Vain vajaan tunnin mittaiselta tapaamiselta ei odoteta varsinaisia päätöksiä tai julistusta. Trump ei tiettävästi järjestä Brysselin-vierailunsa aikana myöskään tiedotustilaisuutta.

Tapaamisen tärkein anti tulee olemaan suhteiden rakentamisessa. Tusk on arvioinut aiemmin, että Yhdysvaltain uusi hallinto laittaa EU:n vaikeaan tilanteeseen, koska se näyttää kyseenalaistavan 70 vuotta kestäneen ulkopolitiikan linjan.

Trump on arvostellut EU:ta suoraan ja ymmärtänyt Britannian eropäätöstä. Hän on tehnyt myös hyvin selväksi, että maa ajaa kauppapolitiikassa omaa etuaan.

Sittemmin äänenpainot ovat muuttuneet ja Trump on jopa kehunut EU:ta.

Paljon on ehtinyt tapahtua myös EU:ssa Trumpin virkaanastujaisten jälkeen, sillä Hollannin ja Ranskan vaalit ovat poistaneet osaltaan brexitin aiheuttamaa epävarmuutta.

EU-johdon tapaamisen jälkeen Trump syö lounasta Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa.

Loppuiltapäivästä hän siirtyy muutamien kilometrien matkan Naton uuteen päämajaan, jossa hän tapaa Nato-maiden johtajat sotilasliiton päämiestapaamisessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.