Mainos

EU-maiden työttömyys ennallaan

Työttömyys EU-maissa pysyi helmikuussa tammikuun lukemissa. Viime vuoden alusta työttömyys on hieman laskenut. Myös euroalueen työttömys on pysytellyt kutakuinkin ennallaan.

Kuluttajien ja teollisuusjohtajien luottamus talousnäkymiin heikentyi maaliskuussa. EU-komission teettämän selvityksen mukaan aiempaa pessimistisistä näkemyksistä huolimatta ihmisten into ostaa tavaroita pysyi ennallaan.

EU:n tilastotoimisto Eurostatin tuoreet työttömyysluvut kertovat, että euroalueella eli maissa, jotka kuuluvat rahaliittoon, helmikuun työttömyysprosentti oli 10,5, kutakuinkin sama kuin tammikuussa. Vuotta aiemmin luku oli 11,2 prosenttia.

Koko EU:ssa helmikuun työttömyysprosentti oli 9,6 eli tammikuun tasolla. Viime vuoden helmikuussa työttömyys koko EU:ssa oli 10,2 prosenttia.

Korkein työttömyysaste löytyy Espanjasta, 17,6 prosenttia. Toiseksi korkein työttömyys on Ranskassa, jonka prosentti pysyi 11,4:ssä. Suomi 10,8 prosentillaan on kolmanneksi heikoin työllistäjä. Alhaisinta työttömyys on Luxemburgissa (2,8%) ja Hollannissa (3,4%).
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.