Mainos

EU-maiden odotetaan päättävän sotilaallisesta johtokeskuksesta

EU-maiden odotetaan sopivan tänään johtokeskuksen perustamisesta sotilaallisille koulutusoperaatioille. 

Yhteistä johtorakennetta käsitellään tänään puolustus- ja ulkoministerien kokouksessa Brysselissä. Suomesta mukana ovat perussuomalaisministerit Timo Soini ja Jussi Niinistö

Johtokeskus suunnittelisi ja johtaisi EU:n sotilaallisia koulutusoperaatioita, joita on tällä hetkellä käynnissä Somaliassa, Malissa ja Keski-Afrikassa. Johtorakenne on tarkoitus ottaa käyttöön kesäkuuhun mennessä. Sen johtajaksi tulee todennäköisesti EU:n sotilasesikunnan päällikkö Esa Pulkkinen

Pulkkinen arvioi helmikuussa STT:n haastattelussa, että johtamiskyky olisi pitänyt saada aikaan jo kauan sitten. EU:n Nato-maat ovat suhtautuneet tähän asti varoen uusiin puolustusrakenteisiin, koska maat eivät halua tehdä EU:ssa päällekkäisiä asioita sotilasliiton kanssa. 

Johtokeskus on tarkoitus perustaa nykyisen EU:n sotilasesikunnan tiloihin Brysselissä. Sitä varten ei näillä näkymin palkata uutta henkilökuntaa, vaan tehtäviä järjestellään uudelleen sotilasesikunnan sisällä, nykyisten noin 200 ihmisen kesken. 

Suomi toivoisi, että johtokeskus saisi myöhemmin ohjattavakseen myös muita kuin koulutusoperaatioita eli niin sanottuja toimeenpanevia operaatioita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.