Mainos

EU-maat lisäävät tiedonvaihtoa rajat ylittävistä veropäätöksistä

EU-maat ovat päättäneet lisätä viranomaisten tiedonvaihtoa rajat ylittävistä veropäätöksistä. Automaattisella tietojenvaihdolla pyritään kitkemään verosopimuksia, joiden katsotaan vääristävän kilpailua EU-maiden välillä.

Edulliset verosopimukset houkuttelevat yrityksiä siirtämään keinotekoisesti voittoja yhteen maahan, mikä rapauttaa verotulojen pohjaa toisaalla.

Nykyisin veropäätöksiä koskeva tiedonvaihto on hyvin vähäistä, sillä maat saavat itse päättää, milloin se on tarpeellista.

EU-maiden valtiovarainministerit päättivät tietojenvaihdon lisäämisestä tiistaina Luxemburgissa. EU-puheenjohtajamaana toimiva Luxemburg on ajanut asiaa voimakkaasti, sillä se pyrkii pesemään kasvojaan viime syksynä julkisuuteen tulleen veroskandaalin jälkeen.

Tietovuodon mukaan Luxemburg on tarjonnut sadoille suuryrityksille kuten Pepsille ja Ikealle sopimuksia, joilla yritykset ovat välttäneet miljardien eurojen verot. Paljastus ryvetti Luxemburgin ex-pääministerin Jean-Claude Junckerin alkutaivalta komission johdossa.

Uuden lainsäädännön on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2017 alussa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.