EU-komission latvialaiselta varapuheenjohtajalta selvä viesti suomeksi ennen eduskunnan vääntöä: Otti kantaa elpymispaketin ainutkertaisuuteen

8:26
Äänestys elpymispaketista lähestyy, haitat ja hyödyt puntarissa – katso video!

EU:n elpymisväline on kertaluonteinen ja ainutlaatuinen, tviittaa Euroopan komission varapuheenjohtaja, latvialainen Valdis Dombrovskis – selvällä suomen kielellä.

Latvialainen EU-komissaari on tviitissään selväsanainen.

– Komissiolle on selvä asia, että #NextGenerationEU -väline on kertaluonteinen, ainutlaatuinen ja se on tiukasti ajallisesti rajattu. Se on meidän mahdollisuutemme toipua tästä poikkeuksellisesta kriisistä, Dombrovskis kirjoittaa.

Dombrovskis on merkinnyt tviittiinsä EU-komissio Suomessa -tilin.

Eilen puheissa pysyvämpi ratkaisu

Dombrovskisin suomenkielinen tviitti on selvästi viesti Suomessakin käytyyn keskusteluun siitä, onko EU:n yhteisvastuulliseen velanottoon perustuva elpymispaketti jäämässä ratkaisuna ainutkertaiseksi.

Latvialaiskomissaarin tämänpäiväistä tviittiä ovat jakaneet esimerkiksi Suomen EU-komissaari Jutta Urpilainen (sd.), eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

Juuri Dombrovskisin sekä talousasioista vastaavan komissaari Paolo Gentilonin eiliset kommentit ovat herättäneet Suomessa huomiota. Esimerkiksi Ylen mukaan komissaarit sanoivat, että paketista voisi tulla pysyvämpikin ratkaisu.

– Mitä paremmin onnistumme tämän välineen käytössä, sitä enemmän on tilaa keskustella pysyvän ja samanlaisen rahoitusvälineen käytöstä, Dombrovskis sanoi.

MTV Uutiset näyttää eduskunnan keskustelun suorana

Suomen eduskunta keskustelee tänään ja äänestää huomenna EU:n elpymispaketista.

Ratkaisulla on merkitystä koko Euroopalle, sillä mikäli jokin maa ei hyväksy pakettia, se kaatuu nykymuodossaan.

Tämän päivän täysistunto, jossa aiheesta keskustellaan, alkaa kello 14. MTV Uutiset lähettää suoraa lähetystä ennakkokeskustelun muodossa jo kello 13.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja