Etpä uskoisi tästä tyyli-ladystä: Marja ostaa kaikki vaatteensa käytettynä

Marja Hautakangas ostaa 95-prosenttisesti kaikki vaatteensa käytettyinä. Uusina hän hankkii lähinnä vain alusvaatteet.

– Maailmassa on kolme muotikeskittymää, Pariisi, Lontoo ja Amerikka, missä määrätään jo pari kolme vuotta aiemmin, mitä minun pitäisi pukea päälleni. En halua olla määräiltävänä, Marja Hautakangas napauttaa.

Valikoimat Hietalahden kirpputorilla, Fida-lähetyskaupassa ja Uffilla ovat sitä paitsi Hautakankaan mielestä laajemmat kuin missään vaatekaupoissa, joiden rekkien tarjonnan voi nähdä jo sisään astuessa.

– En muuta löydäkään kirpputorilta kuin löytöjä. Olen oppinut tunnistamaan nopeasti laadukkaan vaatteen. Sen näkee esimerkiksi olkapäiden istuvuudesta ja leikkauksista, Hautakangas kertoo.

Hautakangas tykkää naisellisesta ja näyttävistä vaatteista. Hänen mukaansa on suuri väärinkäsitys, että hyvin pukeutumiseen vaadittaisiin säkillinen rahaa.

Rahaa vaatteisiin noin satanen kuussa

Hautakangas kertoo käyvänsä kirpparikierroksen pari kolme kertaa viikossa. Rahaa vaatteisiin hänellä menee noin sata euroa kuukaudessa.

– Kaikkein rakkain ja paljon kehuja saanut vaatteeni on pariisilainen ulkoilujakku, joka maksoi kaksi euroa. Se on erittäin hyvin leikattu, musta, jossa on pussihihat. Alun perin harteille laskeutuvan kauluksen olen tukenut kolmella liiviluulla pystyyn, hän kertoo.

Hautakangas kritisoi suomalaisnaisia, jotka pukeutuvat enimmäkseen kuin miehet.

– Kerran eräs mies pysäytti minut torilla ja sanoi, että voi kun toisitte naiset tuon hattukulttuurin takaisin. Hän oli turhaan yrittänyt saada omaa vaimoaan hattuostoksille.

Vaatevarasto pursuaa

Oman miehensä kanssa Hautakankaalla on ollut toisenlainen probleema:

– Joskus jätän ostokseni rappukäytävään ja kuljetan niitä sitten pikkuhiljaa sisälle mieheni huomaamatta.

Hautakangas tunnustaa myös, että vaatteiden kierrätys toiseen suuntaan tuottaa joskus vaikeuksia. Toisinaan varastot ovat olleet niin täynnä, että vaatteita on pitänyt säilöä pesuhuoneessakin.

– Joskus on pakko tehdä suursiivous ja viedä vanhoja kierrätykseen, mutta kerrankin kävi niin, että kävin ostamassa takaisin vaatteen, jonka olin vienyt edellisenä päivänä kirpputorille myytäväksi.

Studio55.fi/Piritta Palokangas


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja