Etkö voi vastustaa suklaata? Syy ei ehkä ole sinussa

Suklaahimolle antautuminen ei ehkä olekaan itsekurista kiinni. Italialaistutkijat ovat nimittäin havainneet, että kaikkien aivot eivät reagoi herkkuihin samalla tavalla.

Etkö voi vastustaa makeita herkkuja? Syy ei ehkä olekaan itsekurissasi, sillä tutkijat ovat keksineet, että toiset ihmiset yksinkertaisesti nauttivat suklaan mausta enemmän kuin toiset. Italialaistutkimuksen mukaan tällaisten ihmisten aivojen nautintokeskukset menevät euforiseen tilaan herkkuja nautittaessa.

Tutkijat tarkkailivat aivojen reaktioita, kun osallistujien suuhun laitettiin suklaata. Osallistujille näytettiin myös kuvia suklaakakusta tutkijoiden tarkkaillessa reaktioita. Havaittiin, että ihmisten aivot reagoivat eri tavoin näihin ärsykkeisiin.

Kun toisten ihmisten aivojen nautintokeskukset reagoivat voimakkaasti, toisilla ihmisillä aivot hädin tuskin rekisteröivät epäterveellisen herkun makua. Tämä tarkoittaa sitä, että heidän onkin huomattavasti helpompaa pysytellä esimerkiksi suklaasta erossa, sillä he saavat vähemmän nautintoa herkkujen syömisestä.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat