Etiopialle kaksoisvoitto MM-maratonilla Dohassa – voittoon juoksi 29-vuotias Lelisa Desisa

Etiopia on ottanut kaksoisvoiton miesten maratonilla yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa. Voittoon juoksi 29-vuotias Lelisa Desisa ajalla 2.10,40.

Voitto on Etiopialle ensimmäinen miesten MM-maratonilla sitten vuoden 2001. Tuolloin Gezahegne Abera vei voiton Edmontonin MM-kisoissa.

Desisalla on palkintokaapissaan MM-hopea vuoden 2013 Moskovan-kisojen maratonilta.

Etiopilaisjuoksija tunnetaan ehkä parhaiten jalosta eleestään pommi-iskun kohteeksi joutuneen vuoden 2013 Bostonin maratonin jälkeen.

Desisa voitti kisan, mutta lahjoitti mitalinsa Bostonin kaupungille pommi-iskun uhreja kunnioittaakseen.

– Oli kuuma, mutta valmistauduin täydellisesti tähän kisaan. Olen hyvin väsynyt, mutta sen jälkeen kun otin hopeaa Moskovassa, tällä kertaa säilytin voimani paremmin, Desisa sanoi kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n verkkosivuilla.

Mosinet Geremew tuli maaliin toisena neljä sekuntia maanmiehelleen Desisalle jääneenä. Pronssi meni kenialaiselle Amos Kiprutolle ajalla 2.10,51.

Britannian Callum Hawkins jäi niukasti mitaleilta toisissa MM-kisoissa peräkkäin. Pronssimitali jäi tällä kertaa kuuden sekunnin päähän.

Hawkins sijoittui maratonilla neljänneksi myös toissa vuoden MM-kisoissa Lontoossa. Hän kuvasi tunteitaan Dohassa kisan jälkeen ytimekkäästi.

– Pettynyt. Ehkä juoksin liian kovaa keskivaiheilla. Mutta en olisi voinut tehdä yhtään enempää, Hawkins sanoi IAAF:n verkkosivuilla.

Kisaolosuhteet olivat huomattavasti viileämmät eivätkä yhtä kosteat kuin viikko sitten naisten maratonilla, jonka lähes 30 juoksijaa jätti kesken.