Ethän ruoki pikkulintuja näin? Eläinlääkäri varoittaa talipallojen riskeistä – jopa hengenvaarallisia eläimille

Eläinlääkäri varoittaa talipalloista – verkot jopa hengenvaarallisia eläimille 0:27

Talipallot toimitetaan yleensä vihreään muoviverkkoon kiedottuna. Verkko tulee aina poistaa pallosta, muistuttaa eläinlääkäri.

Moni ruokkii pihan lintuystäviä talipallojen avulla talvisin. Nyt eräs lääkäri varoittaa pallojen terveysriskeistä, kertoo Land-lehti.

Talipallojen verkko on vaaraksi

Talipallot toimitetaan yleensä vihreään muoviverkkoon kiedottuna, ja moni ripustaakin ne verkosta pihaansa. Verkko on kuitenkin vaaraksi paitsi linnuille, myös esimerkiksi koirille, huomauttaa eläinlääkäri Åsa Magnusson-Juberget.

– Meille on tullut vuoden aikana useita koiria, jotka ovat syöneet talipallon ja verkon, tai tyhjän verkon, joka on ollut roskana maassa, Magnusson-Juberget kuvaa.

– Verkko aiheuttaa tukoksen suoleen ja ongelma on, ettei verkko näy röntgenissä.

Verkko voi tappaa

Kun verkkoa ei huomata, se voi jäädä paikalleen ja kuluttaa aukon suoleen ja aiheuttaa samalla suurta vahinkoa. Pahimmassa tapauksessa tila uhkaa lemmikin henkeä.

Myös linnut voivat takertua verkkoon kynsistään ja menehtyä.

Ruoki sen sijaan näin!

Lintujen ruokkimista pakkasaikaan ei tarvitse lopettaa, mutta sen voi tehdä turvallisemmin. Magnusson-Juberget kehottaa ottamaan verkon pois ja hävittämään sen asianmukaisesti. Verkkoja ei saa jättää maahan!

Talipallot voi tarjota eläimille esimerkiksi telineestä, joita myydään myös valmiina.

Lähde: Land.se

Lue myös:

    Uusimmat