"Ethän peitä kasvojasi tai osaa niistä tiloissamme" – Lasten kuntoklubin someviesti hämmentää, yrittäjä vakuuttaa koronasuositusten toteutuvan

Helsingissä ja Espoossa toimivan lasten ja nuorten kuntoklubi Gymi on päivittänyt tviitin, joka hämmentää sosiaalisessa mediassa. Päivityksessä kehotetaan olemaan käyttämättä kasvomaskia Gymin tiloissa.  

VTT testasi kertakäyttömaskin puhdistusta kotikonstein: Tuloksena melkoinen yllätys. Katso video:

0:41

Gymiä pyörittävä liikunta-alan pitkäaikainen yrittäjä Christina Nurmi perustelee maskittomuutta muun muassa toimivilla turvaväleillä ja tunneälyn opettamisella lapsille. Nurmen mukaan Gymi poikkeaa paljon tavanomaisesta liikuntapaikasta. 

– Meillä on kerrallaan toiminnassa vain yksi ryhmä, jossa on enimmillään 10-15 lasta. Tämä pieni ryhmä harrastaa ohjattua liikuntaa erittäin puhtaissa, hyvin ilmastoiduissa isoissa tiloissa, jotka ovat kooltaan 300-500 neliömetriä. Siitä voi laskea, paljonko tilaa on  verrattuna esimerkiksi luokkahuoneessa oppilasta kohden, Nurmi sanoo MTV Uutisille.  

"Tiloissa 10-15 lasta kerrallaan"

Pääkaupunkiseudulla voimassaoleva maskisuositus kehottaa kasvomaskien käyttöön sellaisissa sisätiloissa, joissa ei ole mahdollista pitää turvavälejä. Suositus ei koske alle 15 vuotiaita. 

Nurmi vakuuttaa, että Gymissä noudatetaan kaikkia koronavarautumista koskevia suosituksia. 

– Meillä on aina ollut puhdasta, mutta olemme entisestään tehostaneet siivousta. Käsienpesu on meillä ennenkin ollut rutiineissa. Turvavälit ovat olleet meillä myös alusta asti eli vuodesta 2008 käytössä. Konseptiin kuuluu, että temppuradalla pidetään turvavälit, jo senkin takia, ettei tule mitään fyysisiä tapaturmia.

– Täytyy muistaa, että Gymillä tosiaan harrastaa maksimissaan 10-15 lasta kerrallaan, eli tilanne on aikalailla eri kuin mihin ihmiset ovat yleisesti lasten liikuntapaikoissa tottuneet, Nurmi sanoo.

"Emme voi ottaa ohjaajalta pois hänen työkalujaan"

Nurmi perustelee aikuisten maskittomuutta tunnetaitojen opettamisen tärkeydellä. 

– Meillä opetetaan liikuntataitojen lisäksi tärkeitä sosiaalisia taitoja ja tunne- ja turvataitoja. Työkaluinamme ovat kehon kieli, eleet ja ilmeet. Näiden kautta lapsi saa palautetta koko tunnin ajan ja näihin perustuu turvallinen kommunikointi.

– Mitä nuoremmista lapsista on kyse, sen tärkeämpää kokonaisvaltainen kasvatus ja tunneyhteys on. Emme voi ottaa ohjaajalta pois hänen työkalujaan, koska turvallisuutta luodaan muunmuassa ilmeillä ja eleillä, Nurmi sanoo. 

Gymin tiloissa ei ole paljon näkynyt maskeja aikuisillakaan. Nurmen mukaan Gymin tiloissa tosin liikkuu aikuisia muutenkin vähän.  

– Kun aikuiset tuovat tänne lapsiaan, he eivät jää odottamaan tiloihimme harjoituksen ajaksi, Nurmi sanoo.

Päivitys keräsi nopeasti kriittisä kommentteja

Gymin päivitys on aiheuttanut ankaraa arvostelua sosiaalisessa mediassa. Twitterissä kuntoklubia syytetään muun muassa tiedevastaisuudesta, salaliittoteorioiden viljelystä ja asiakkaiden turvallisuuden vaarantamisesta.

Nurmi ei halua kommentoida sosiaalisessa mediassa tullutta kielteistä palautetta kuin yleisellä tasolla. Kielteiset kommentit Twitterissä eivät kuitenkaan tullut hänelle täysin yllätyksenä. 

– En osaa tuohon  sanoa muuta kuin että sosiaalisessa mediassa ei koskaan voi oikein ennakkoon tietää, mistä ihmiset innostuvat.

Nurmi sanoo, ettei ole henkilökohtaisesti saanut asiakkailta palautetta Gymin päivityksestä. 

– En ole henkilökohtaisesti saanut palautetta asiakkailta, mutta sosiaalisessa mediassa sydämiä ja peukkuja tulee juuri asiakkailtamme. Huutelijat ja nimittelijät ovat sellaisia, jotka eivät tunne meitä tai toimintaamme. 

Nurmi uskoo, ettei korona-ajan pitkittyessäkään viranomaisilta tule sellaista linjausta, että Gymin kaltaisessa lasten  liikuntapaikassa suositeltaisiin maskien käyttöä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja