Mainos

Ethän laske liukumäkeä lapsi sylissäsi? Voi olla vaarallista

Asiantuntijoiden mukaan lasten olisi turvallisempaa laskea liukumäkeä yksin kuin aikuisten sylissä. 

Useat vanhemmat laskevat liukumäkeä yhdessä pienen lapsensa varmistaakseen, ettei lapsi vain satuttaisi itseään. Eräs perhe haluaa nyt varoittaa vanhempia vaarasta, joka piilee tämän viattomalta tuntuvan leikin keskellä. 

Kumipohjaiset kengät aiheuttivat vaaratilanteen

Vaaratilanne tuli ilmi, kun äiti Katie Dickman oli leikkimässä puolentoistavuoden ikäisen tyttärensä kanssa puistossa muutama vuosi sitten. Tyttö halusi välttämättä laskea liukumäkeä, mutta alkoi empiä ennen laskua. Äiti tuli aran tyttärensä tueksi ja päätti laskea hänen kanssaan.

Äiti nosti tytön hellästi syliinsä ja he lähtivät liukumaan laskuun. Alas päästyään tyttö vaikutti ahdistuneelta ja näytti siltä, että hänellä oli kipuja. Äiti veikin tytön saman tien lääkärille, jossa lapselle diagnosoitiin murtunut sääriluu.

Murtuma oli syntynyt, kun lapsen kenkä oli ottanut kiinni liukumäen reunaan ja murtunut aikuisen painon voimasta.

Äidin ihmetykseksi vastaavanlaiset tilanteet olivat lääkärin mukaan melko yleisiä. Lääkärin mukaan lasten olisikin huomattavasti turvallisempaa laskea liukumäkeä yksin kuin vanhemman sylissä.

Jos aikuinen laskee lapsen kanssa, asiantuntijat suosittelevat poistamaan lapselta kumipohjaiset kengät laskun ajaksi ja varmistamaan, ettei lapsen jalka osu laskiessa liukumäen reunoihin tai rataan. 

Onneksi käpylehmien tekeminen on vielä turvallista.

2:21

Lähde: NetMums

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.