Mainos

Etelässä pakkasta, Pohjois-Lapissa plussaa – katso viikonlopun ennusteet

Viikonloppua vietetään suuressa osassa maata pakkassäässä. Poikkeuksen tekee kuitenkin Pohjois-Lappi, missä lämpötilat ovat ajoittain plussalla.

Tänään perjantaina tuuli purevoittaa pakkasta etelässä. Pakkasta on -10 asteen tietämillä, mutta mittarilukemiin voi lisätä 5-10 astetta.

Viikonloppuna maan etelä- ja keskiosa kuuluu korkeapaineen alueeseen. Pakkanen kiristyy suuressa osassa maata muutamalla asteella lauantaiksi, mutta samalla tuuli heikkenee. Pohjoiseen virtaa lauhempaa ilmaa luoteesta.

– Lauantaina Pohjois-Lappi on Suomen lämpimin paikka. Siellä lämpötilat nousevat asteen pari plussalle, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Muualla lämpötilat vaihtelevat -5…-15 asteen välillä pilvisyyden mukaan. Pakkanen voi kiristyä öisin selkeillä alueilla missä päin maata tahansa -15 asteeseen, päivällä sää lauhtuu. Lauhtumisen yhteydessä tienpinnoille syntyy kuuraa, joka liukastuttaa teitä paikallisesti. Päälaen Lapissa ajokeli on paikoin liukas lauhan sään takia.

Viikonloppu on enimmäkseen heikkotuulinen ja poutainen. Aurinko pilkahtaa lauantaina paikoin maan eteläosassa, sunnuntaina idässä.

Pakkaset jatkuvat ensi viikolla.

Paikkakuntakohtaisia ennusteita löydät MTV3:n sääsivustolta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa sadetutka, viikon sää, tiesää ja merisää.

Katso perjantaista sunnuntaihin ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.