Lumi peittää tänään eteläisen Suomen – jopa kymmenen senttiä lunta, näin pyry etenee

Onko ensilumi jo nähty? Ruuhka-Suomeen luvassa jopa kymmenen senttiä lunta 5:37
Katso video: Näin MTV Uutisten meteorologi kertoo lumirintaman etenemisestä.

Suomen etelärannikolla voi sataa tänään noin viidestä kymmeneen senttiä lunta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen. Etelärannikolla voi sataa koko päivän ajan lunta.

Lumisadealueet siirtyvät illan ja yön aikana muualle Etelä-Suomen alueille. Samalla sateet kuitenkin heikentyvät ja lunta tulee sisämaassa korkeintaan muutamia senttejä.

– Lumisateet levittäytyvät illalla ainakin Lahden seudulle saakka. Se on vähän siinä ja siinä, ylettyvätkö ne Tampereelle, Keränen sanoo STT:lle.

Muualla Suomessa on koko päivän ajan poutaista ja selkeää. Lämpötilat ovat suuressa osassa maata nollasta kahdeksaan pakkasasteeseen.

Pohjois-Suomessa voidaan päästä kymmeneen pakkasasteeseen, ja Pohjois-Lapissa jopa kahteenkymmeneen pakkasasteeseen.

Etelä-Suomeen on annettu varoituksia huonosta ajokelistä lumisateiden takia. Lisäksi Uudellemaalle on annettu jalankulkuvaroitus, sillä jalkakäytävillä lumi voi tamppautua liukkaaksi.

Säähän ei ole luvassa merkittäviä muutoksia alkuviikosta

Etelärannikolle saapuu maanantaina uusia lumisateita. Nämä sadealueet ovat Keräsen mukaan kuitenkin heikompia kuin viikonlopun vastaavat.

Maanantain sää on Keräsen mukaan melko samanlainen kuin viikonloppuna. Suuressa osassa maata on poutaista ja selkeää säätä. Lämpötilat pysyttelevät muutamissa pakkasasteissa, mutta Pohjois-Suomessa voi olla paikoin kireämpää.

Lämpötilat pysyttelevät samoissa lukemissa myös tiistaina. Koko maassa on tuolloin selkeää ja poutaista säätä.

– Venäjältä voi ylettyä korkeapainealue maan pohjoisosiin tiistaina. Se voi tuoda mukanaan aurinkoista, mutta kylmää säätä, Keränen sanoo.

Maanantaille on annettu huonon ajokelin varoitus Varsinais-Suomeen ja Uudellemaalle.

*Päivitys kello 10.46: Artikkelia päivitetty kauttaaltaan tuoreilla säätiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat