Etelä-Koreaa riepotteleva taifuuni peruuttanut satoja lentoja ja pysäyttänyt meri- ja junaliikenteen

Etelä-Korean eteläosaan saapunut hirmumyrsky Khaun on aiheuttanut satojen lentojen sekä suurnopeusjunien perumisia, kertovat viranomaiset. Tänään on peruttu ainakin 330 lentoa. Lisäksi merireitit ja rautatiet on viranomaisten mukaan suljettu.

Etelä-Korean hallitus on pyytänyt ihmisiä pysymään sisällä, kunnes taifuuni on ohittanut alueen, kertoo maan sisäministeriö.

Jo Japania riepotellut myrsky saapui Etelä-Koreaan yhdeksän jälkeen aamulla paikallista aikaa. Maan meteorologisen laitoksen mukaan myrsky tuo mukanaan voimakkaita sateita. Maan koillisosaan on ennustettu jopa 500 millimetrin sateita. 

Maan kaakkoisosassa sijaitsevaa Busanin kaupunkia koetteli voimakas tuuli, joka puhalsi jopa noin 145 kilometriä tunnissa.

Myös taifuunivaroituksia on annettu valtakunnallisesti.

Maan pääministeri Han Duck-soon mukaan myrskyn tieltä on evakuoitu yli 10 000 ihmistä.

Etelä-Koreassa on tänä vuonna kuollut ainakin 40 ihmistä tulvissa ja maanvyörymissä, jotka ovat aiheutuneet monsuunisateista.

Suomalaiset partiolaiset evakuoitiin väistötiloihin

Myrsky aiheutti aikaisemmin tällä viikolla kymmenien tuhansien partiolaisten evakuoinnin maailmanjamboreelta Saemangeumista. Yhteensä osallistujia suurleirillä oli noin 43 000, joista 900 oli suomalaisia. 

Suomen joukkueenjohtaja Arvi Snäll kertoi tiistaina STT:lle, että kaikki suomalaiset nuoret olivat päässeet väistötiloihin.

Snällin mukaan suomalaisten on määrä kotiutua Etelä-Koreasta porrastetusti 12.–16. elokuuta. Viimeiset suomalaiset saapuvat Suomeen suunnitelman mukaan viimeistään 17. elokuuta.

Kello on Etelä-Koreassa kuusi tuntia edellä Suomen aikaa.

Partiolaisten suurtapahtuma Koreassa evakuoidaan lähestyvän hirmumyrskyn takia 1:50
Partiolaisten suurtapahtuma Koreassa evakuoidaan lähestyvän hirmumyrskyn takia

Lue myös:

    Uusimmat