Mainos

Pohjois-Korean sotilas loikkasi, omat joukot ampuivat perään – jo kolmas sotilaan pako Etelä-Koreaan tänä vuonna

Koreoiden rajavyöhykkeeltä Etelä-Korean puolelle loikannut pohjoiskorealainen sotilas haavoittui olkapäähän ja kyynärpäähän, Etelä-Korean armeija kertoo.

Sotilas haavoittui Pohjois-Korean joukkojen luoteihin.

Armeijan mukaan loikkaus tapahtui maanantaina iltapäivällä paikallista aikaa turistikohteenakin tunnetulla Panmunjomin alueella.

Alue on ainoa kohta, jossa Koreoiden sotilaat vartioivat rajaa vain metrien päässä toisistaan.

Asiasta tiedottavan upseerin mukaan Etelä-Korean sotilaat kuulivat ensin laukauksen, jonka jälkeen he näkivät aseettoman ja haavoittuneen sotilaan, joka pyrki kohti Etelä-Korean puolella olevaa rakennusta.

Sotilas saatiin turvaan, ja hänet kuljetettiin helikopterilla sairaalaan. Vammojen vakavuudesta ei ole tietoa, mutta tiedottavan upseerin mukaan hän on tajuissaan.

Loikkarin univormu viittaisi siihen, ettei hän ollut korkea-arvoinen upseeri, eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap arvioi.

Etelä-Korean mukaan pohjoisen joukkojen luoteihin ei vastattu. Maa on kuitenkin nostanut valmiuttaan raja-alueella.

Maiden välistä demilitarisoitua vyöhykettä on kutsuttu maailman miinoitetuimmaksi alueeksi. Tästä huolimatta rajan läpi Etelä-Koreaan on livahtanut vuosien saatossa kymmeniä Pohjois-Korean sotilaita. Viimeksi kesäkuussa kaksi sotilasta ylitti raskaasti vartioidun rajan.

Loikkaukset ovat harvinaisia paikalla, jolle turistit päästetään katsomaan maiden välistä rajaa. Luotien viuhuessa paikalla ei ollut turisteja, sillä turistikierroksia rajalle ei järjestetä maanantaisin.

Loikkareiden määrä on vähentynyt 

Etelä-Korean mukaan tänä vuonna 881 pohjoiskorealaista oli selvittänyt tiensä Etelä-Koreaan syyskuun loppuun mennessä.

Määrä näyttäisi tänä vuonna laskevan aiemmista vuosista. Viime vuosina loikkareiden määrä on vaihdellut puolentoistatuhannen ja kahdentuhannen välillä.

Kaiken kaikkiaan yli 30 000 pohjoiskorealaista siviiliä on jättänyt kotimaansa. Harva ylittää Koreoiden välisen rajan, sillä se on täynnä miinoja ja piikkilankaa. Useimmat pakenevat naapurimaahan Kiinaan, jonka raja-alue on löyhemmin varustettu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.