Etelä-Korea ja Japani: Pohjois-Korea teki jälleen asekokeen – Yhdysvallat vaatii lopettamaan ohjuskokeet

Etelä-Korea epäilee Pohjois-Korean laukaisseen maanantaina kaksi ballistista ohjusta. Kyseessä on jo neljäs Pohjois-Korean tekemä ohjuskoe tämän vuoden puolella. Myös Japani arvioi Pohjois-Korean tehneen kokeen ballistisella ohjuksella.

Pohjois-Korea on aiemmin tässä kuussa testannut kahdesti hypersoonista ohjusta, ja perjantaina se laukaisi kaksi rautateillä kuljetettavaa taktista ohjusta.

Yhdysvallat vaati Pohjois-Koreaa lopettamaan ohjuskokeet

Yhdysvallat vaati tänään Pohjois-Koreaa lopettamaan laittomat ja epävakautta lietsovat toimensa sen jälkeen kun maa oli aikaisemmin päivällä ampunut kaksi epäiltyä lyhyen kantaman ballistista ohjusta Japaninmereen.

Kyseessä oli jo neljäs Pohjois-Korean ohjuskoe tänä vuonna.

Yhdysvaltain Pohjois-Korean erityislähettiläs Sung Kim vaati, että maa palaa välittömästi vuoropuheluun aseriisunnasta, kerrottiin ulkoministeriön edustajan Ned Pricen lausunnossa.

Yhdysvallat ilmoitti viime viikolla asettavansa Pohjois-Korealle uusia pakotteita. Pohjois-Korea on pitänyt sitä "provokaationa" ja syyttänyt Yhdysvaltoja tilanteen "tahallisesta eskaloimisesta".

Uusi ohjuskoe tehtiin vain hieman sen jälkeen, kun pohjoiskorealaisen tavarajunan kerrottiin ylittäneen Pohjois-Korean ja Kiinan välisen rajajoki Jalun. Tavarajunan saapuminen Kiinan puolelle voi olla merkki siitä, että maiden välinen kauppa on yli vuoden tauon jälkeen alkanut uudelleen.

Lue myös:

    Uusimmat