Mainos

Etelä-Kiinan merellä ajelehtinut suomalaisperhe päässyt suojaan: "Vannoimme myyvämme veneen"

Viime viikkoina seurattu suomalaisperhe on päässyt rantaan Filippiineillä, kerrotaan Turun meripelastuskeskuksesta.

– He purjehtivat omin voimin huilaamaan, meripelastuskeskuksesta kerrotaan.

Perhe ajelehti Etelä-Kiinan merellä kuun vaiheessa. Myrskyn yllättämä perhe joutui suojaamaan itsensä kypärin ja pehmustamaan hytin patjoin, kun voimakas tuuli ja jopa kuusimetriset aallot näyttivät voimansa metallirunkoiselle purjeveneelle.

Perhe lähti purjehtimaan Hong Kongista maaliskuun 29. päivä. Perheeseen kuuluu kahden aikuisen lisäksi lähtiessä 14 ja 11 vuoden ikäiset lapset.

Perheen tilanne herätti runsaasti huomiota Suomessa.

1:48

Perheen kirjoittaman blogin mukaan he saapuivat Filippiineille 7. huhtikuuta. Matkan oli tarkoitus kestää viisi päivää, mutta myrskyn isku pidensi matkan kymmeneen päivään.

– Kun odotimme tuulen ja aaltojen kaatavan veneen, vannoimme myyvämme veneen heti kun (ja jos) pääsemme maihin, blogissa kirjoitetaan.

Blogin mukaan parin hyvän aterian ja miellyttävän suihkun jälkeen kukaan perheenjäsenistä ei kuitenkaan enää suunnittele paatin myyntiä. Sen sijaan he kertovat kokevansa kiitollisuutta selviytymisestään ja siitä, kuinka haasteet ovat tehneet heistä entistä vahvempia.

He myös kiittävät muita merenkulkijoita tarjoamasta toverillisesta avusta sekä Suomen ja Hong Kongin meripelastuskeskuksia näiden antamasta tuesta.

Veneeseen ei tullut mitään perustavanlaatuisia vaurioita, mutta paljon pientä korjattavaa on yhä tehtävä ennen kun matka voi jatkua.

0:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.