Etätyömahdollisuudet lisääntyvät: liki 8 000 Puolustusvoimien työntekijää voi jatkossa valita vapaammin työskentelypaikkansa

Puolustusvoimissa työskentelevä Ari on yksi heistä, joka hyödyntää kakkosasunnon mojovaa verovähennystä 2:25
Video: Puolustusvoimissa työskentelevä Ari on yksi heistä, joka hyödyntää kakkosasunnon mojovaa verovähennystä

Sekä puolustusministeriön että Puolustusvoimien työntekijöiden etätyömahdollisuudet laajenevat. Puolustusvoimien on tarkoitus lisätä etätyömahdollisuuksia niin, että 60 prosenttia sen työntekijöistä voi tulevaisuudessa tehdä työtään etänä. Tällöin jopa liki 8 000:lla Puolustusvoimien työntekijällä olisi jatkossa mahdollisuus valita työskentelypaikkakuntansa tai tukikohtansa vapaammin eri puolilta maata.

Tällä hetkellä Puolustusvoimien työtehtävistä 40 prosentissa on ollut mahdollisuudet etätyöskentelyyn.

Puolustusministeriössä kaikilla työntekijöillä on jatkossa mahdollisuus etätyöhön. Ministeriö on marraskuun alussa laatinut henkilöstölleen uuden etätyöohjeistuksen, joka jatkuu myös koronaviruksen jälkeisenä aikana.

Etätyö vaikuttanut positiivisesti työyhteisön suorituskykyyn

Linjaukset perustuvat puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) marraskuussa 2019 käynnistämään selvitykseen. Sen perusteella korona-ajan kokemuksien mukaan etätyö on vaikuttanut positiivisesti puolustushallinnon henkilöstön jaksamiseen ja työntekoon.

–  Laajentuvat etätyömahdollisuudet merkitsevät työntekijälle mahdollisuuksia joustavampaan arkeen, asumiseen ja perhe-elämään. Korona-aika on osoittanut, että etätyö voi myös vaikuttaa positiivisesti työyhteisön suorituskykyyn, Kaikkonen kommentoi puolustusministeriön tiedotteessa.

Kaikkonen toteaa tiedotteessa myös, että puolustushallinnossa on luonnollisesti myös tehtäviä, joihin etätyö ei sovellu.

–  Esimerkiksi valmiuteen, tiedusteluun ja tilannekuvaan liittyvät tehtävät, varusmiesten ja reserviläisten koulutus sekä muiden viranomaisten tukeminen ja sotilaallinen kriisinhallinta, puolustusministeri luettelee.

Lue myös:

    Uusimmat