Mainos

"Et sinä sitä halua, se on tytöille" – täti lelukaupassa syytti pikkupoikaa ”väärän lelun” valitsemisesta

Lelut ovat ilmeisen vakava asia, sillä Rheann MacLaren sai kuulla röyhkeitä kommentteja shoppaillessaan lelukaupassa kolmivuotiaan poikansa kanssa. 

Rheann MacLaren shoppaili lelukaupassa kolmivuotiaan poikansa kanssa, kun kaupassa ollut vanhempi nainen päätti pistää nokkansa pojan asioihin, kuvaa Expressen. Täysin tuntemattoman rouvan mielestä poika nimittäin valikoi itselleen vääränlaisia leluja.

Äiti kirjoitti kohtaamisesta Facebookissa. Hän kertoo huomanneensa naisen ilmeen, kun pojan leluvalinnaksi osoittautuivat pinkit lastenvaunut.

Näin valitset lapselle sopivan lelun

1. Valitse lelu, josta lapsi pitää

2. Valmis!

– Näin, miten rypistelit otsaasi, ennen kuin tulit ilmaisemaan tyytymättömyyttäsi hänelle. Kuulin, miten yritit vähätellä poikani leluvalintaa. "Ei, mutta et sinä sitä halua, se on vain tytöille, ei pojille! Se on pinkki ja tyttömäinen. Tuolla on autoja ja dinosauruksia, miksi haluaisit tyttöjen lelun?!" äiti kuvaa tilannetta.

– Tässä on poika, jota et ole koskaan tavannut, mutta silti koit oikeudeksesi sanoa noin hänelle. Olin jo tulossa väliin vaatimaan selitystä pikkusieluisuudellesi, kun poikani ehti ensin.

Poika selitti valintansa naiselle yksinkertaisesti sanomalla "Koska pidän tästä (lelusta)".


Jos kuva ei näy, katso se täällä.

MacLarenin mukaan leluvalinnassa ei ole kyse mistään muusta kuin siitä, millaisella lelulla lapsi haluaa leikkiä. Aikuiset ehkä näkevät tilanteessa jotakin muuta – lapsi ei.

– Hän työnsi vaunuja koko matkan kotiin, ja oli hyvin ylpeä, MacLaren kertoo pojastaan.

Järkyttyneelle rouvalle lienee suuri helpotus, että MacLarenin poika rakastaa myös autoja ja dinosauruksia. Toisinaan hän kuitenkin tahtoo leikkiä vaunuilla tai leikkikeittiöllä.

– Hän pitää pinkistä, ja hänestä on jännää katsoa, kun meikkaan. Onko se minusta huolestuttavaa? Ei todellakaan. Lapseni kasvaa tasapainoiseksi, hyväksyväksi mieheksi, joka ei koskaan koe painetta sopia johonkin tiettyyn stereotypiaan, äiti tilittää.

– Toivon todella, että näit, miten iloinen poikani oli, kun hän lähti kaupasta ylpeänä pinkin ja tyttömäisen, miten vain, vaununsa kanssa, ja toivottavasti mietit vähän tarkemmin ennen kuin seuraavan kerran puhut tuollaisia tuntemattomalle.  

Lisää asiaa sukupuoliroolien rikkomisesta: Mitä on Boylesque-taide?

2:00

Lähde: Expressen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.