Et kai tee tätä virhettä hiuslakan kanssa?

Shhhhhhhh, shhhhhhh! Monille tuttua luottotuotetta eli hiuslakkaa kulutetaan reippaasti, mutta sorrumme virheisiin suihkiessamme menemään. Hius- ja meikkitaitelija Mariela Sarkima muistuttaa, miten hiuslakkaa tulee käyttää oikein.

Hiuslakkaa kuluu monissa kotitalouksissa aikamoisia määriä kampauksia tehdessä ja pysyvyyttä hakiessa. Hiuslakan tai -kiinteen käytössä ei kuitenkaan saisi olla liian höveli ja suihkuttaa hiuksiin huimia määriä lakkaa ja vieläpä liian läheltä. Myöskään liian vahvat tuotteet eivät niinkään sovi suomalaiselle, hennolle hiukselle.

– Naiset – eivätkä miehet – tule ajatelleeksi sitä, että lakkahan laskeutuu aina siihen hiuksen pintaan. Lopputuloksena on märkä lakkakypärä, Hair Bible -teoksen keväällä julkaiseva kauneustuottaja Mariela Sarkima kuvaa.

Sarkima muistuttaakin pohjatyön tärkeydestä: ennen hiusten muotoilua on tärkeää käyttää työstöaineita, jotta hiusten käsittely soljuisi paremmin ja näin ollen myös kampaus pysyisi paremmin.

– Lakka on viimeistelyaine, joka suihkutetaan aina viimeiseksi. Jos vedät ainoastaan lakkakypärän siihen päälle, hiukset lässähtävät ja kampaus lakoaa, eli luhistuu, Sarkima muistuttaa.

Hiuslakkaa tulee käyttää ainoastaan viimeisenä, eikä hiuksia saisi enää muotoilla suihkutetun lakkakerroksen jälkeen. Vaikka usein tuntuukin, ettei kampaus meinaa pysyä, ei hiuslakan lisäämisestä myöhemmin ole niinkään apua, vaan se voi lössäyttää kampausta entisestään.

– Meillä on se vika, että lakalla yritetään korjata: aivan kuten meikissä monet käyttävät puuteria sen takia, että pohjan saisi siistiksi, Sarkima kuvaa.

Muista myös lämpösuoja!

Suomalaisten hiukset ovat yleisesti ottaen herkkää ja hentoa tekoa. Ennen kuin käsittelet hiukset muotoiluraudalla, suihkauta kevyesti puhtaisiin hiuksiin osio kerrallaan lämpösuojasuihketta. Lämpösuoja suojaa hiuksia nimensä mukaisesti lämpötyökalujen aiheuttamilta vaurioilta.

– Suihkaise lämpösuojaa hiuksen pintaan ja sitten liu'utat raudan tai kihartimen siihen perään, Sarkima ohjeistaa.

Huomioi myös, että osa lämpösuojasuihkeista laitetaan pyyhekuiviin ja osa puolestaan kuiviin hiuksiin – jotkut tuotteet sopivat molempiin. Pyyhekuiviin hiuksiin suihkutetaan lämpösuojaa kauttaaltaan, jonka jälkeen hiukset föönataan ja muotoillaan.

Kuiviin hiuksiin lämpösuojaa käytettäessä jokaiseen hiusosioon suihkutetaan tuotetta erikseen.

Lue myös:

    Uusimmat