Estonian onnettomuudesta kertovan sarjan näyttelijät julki

Estonian onnettomuudesta kuvattavan tv-sarjan näyttelijät julkaistiin.

Autolautta Estonian katastrofin tapahtumista ja sen tutkinnasta kertova Estonia-sarja on C Moren tähän mennessä mittavin alkuperäistuotanto. Kahdeksanosainen sarja seuraa useiden henkilöiden kautta onnettomuustutkinnan vaiheita, jotka käynnistyvät Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. 

Tallinnasta Tukholmaan matkalla ollut autolautta Estonia upposi Itämerellä myrskyssä 28. syyskuuta 1994. Onnettomuudessa menehtyi 852 ihmistä.

C Moren tiedotteen mukaan sarjan kuvaukset alkoivat kesäkuun alussa vesikohtauksiin keskittyvillä studioilla Belgiassa. Estoniaa kuvataan myös Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Turkissa, ja kuvaukset kestävät lokakuun loppuun asti.

Rooleissa nähdään näyttelijöitä Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Saksasta. Suomalaisista näyttelijöistä sarjassa ovat mukana muun muassa Jussi NikkiläPelle Heikkilä, Pertti Sveholm ja Hannes Suominen.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa ruotsalaisnäyttelijät Anders Mossling (Bäckström, Silta), Peter Andersson (Hamilton, Jack Ryan: Shadow Recruit), Claes Hartelius (Arne Dahl, Gåsmamman) ja Katia Winter (Hamilton, Dexter), virolaisnäyttelijät Egon Nuter (Mieheni vaimo) ja Gert Raudsep (Mädät omenat, Ikitie) sekä saksalaisnäyttelijät Arndt Schwering-Sohnrey (Tatort, Kunniattomat paskiaiset) ja Nicolas Alechine (Into the Night).

Sarjan ohjauksesta vastaavat Måns Månsson (Snabba Cash) ja Juuso Syrjä (Sorjonen). Sarjan on luonut Miikko Oikkonen. Vastaavina tuottajina ovat Fisher King -tuotantoyhtiön Matti Halonen ja Johannes Lassila, joiden käsialaa on myös Sorjonen.

Katso videolta, mitä Estonian onnettomuudesta paljastui kesällä 2021 tehdyistä uusista tutkimuksista:

Mitä Estonian onnettomuudesta paljastui kesällä tehdyistä uusista tutkimuksista? 9:34

Estonia saa ensiesityksensä C More -suoratoistopalvelussa vuoden 2023 aikana.

Lue myös:

    Uusimmat