ESS: Jopa viisi prosenttia Päijät-Hämeessä testatuista on koronapositiivisia – huomenna tehdään tiukkoja linjauksia uusista rajoituksista

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä aikoo esittää huomenna kokoontuvalle alueelliselle koordinaatiotyöryhmälle yleisötilaisuuksien kieltämistä kahdeksi viikoksi, uutisoi Etelä-Suomen Sanomat. 

Lehden mukaan uusista rajoituksista päätetään huomenna virallisesti, mikäli Etelä-Suomen aluehallintovirasto hyväksyy ne. Syynä rajoitusten kiristymiselle on alueen paheneva koronatilanne. 

– Meillä testatuista viisi prosenttia on koronapositiivisia ja se on todella korkea luku. Virusta on siis alueella ihan kenessä meissä tahansa, toteaa hyvinvointiyhtymän pandemiajohtaja Tuomo Nieminen Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa. 

Viime viikolla yli 30 joukkoaltistumistilannetta

Tiistain tietojen mukaan alueen sairaalahoidossa on neljä Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana yhtymän alueella 489, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan lähes 46 000.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan koko yhtymän alue on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, ja Lahti lähestyy leviämisvaihetta. 

Viime viikon tartunnoista tartunnanlähde oli selvillä 42 prosentilla. Alueella oli viime viikon aikana yli 30 joukkoaltistumistilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat