Päijät-Hämeessa todettu viikonloppuna useita koronatartuntoja: "Tilanne alueellamme hankaloituu"

3:21
Joensuussa 500 henkilöä on asetettu karanteeniin koronan takia – kaupungissa kiihtymisvaihe, tauti lähti nuorten harrastustoiminnasta

Päijät-Hämeessä on viikonloppuna todettu edelleen runsaasti uusia koronavirustartuntoja, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoo.

Yhtymä tiedotti edellisen kerran epidemiatilanteesta perjantaina, minkä jälkeen koronavirustartuntoja on varmistunut alueella 25 lisää.

– Tilanne alueellamme hankaloituu, ja valitettavasti lähestymme ainakin Lahdessa leviämisvaihetta, mikä tietäisi uusia, tiukempia rajoitustoimenpiteitä, sanoo yhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen tiedotteessa.

Niemisen mukaan nyt on välttämätöntä vähentää sosiaalisia kontakteja, noudattaa hygieniaohjeita ja ottaa maskit käyttöön ohjeiden mukaan. Hän suosittelee myös Koronavilkku-sovelluksen lataamista viimeistään nyt.

– Moni sairastunut on noudattanut ohjeita asianmukaisesti, mutta näyttää siltä, että turvaetäisyydet jäävät pitämättä muun muassa tilanteissa, joissa nautitaan alkoholia illanvietossa ravintolassa. Näitä tilanteita on nyt jokaisen syytä välttää, Nieminen myös sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja