Autiotalo tuhoutui tulipalossa Espoossa: "Ei se itsestään ole syttynyt"

2:33
Katso videota paikan päältä yläpuolelta.

Kaksikerroksinen autiotalo Espoon Gransinmäellä tuhoutui tulipalossa torstaina illalla, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos. 

Jälkisammutustyöt kestävät aamuyöhön asti, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Raimo Rasijeff.

Rasijeffin mukaan pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta kello 19.41 torstaina. Liikenne Turuntiellä oli keskeytynyt mutta palautui normaaliksi noin iltakymmeneltä. 

Henkilövahinkoja ei syntynyt.

Rasijeffin mukaan palanut rakennus on Espoon kaupungin omistuksessa oleva autiotalo, joka on ollut tyhjillään useita vuosia tai jopa vuosikymmeniä.

Rasijeffin mukaan autiotalossa on lähialueen asukkaiden mukaan majaillut tai viettänyt aikaa muun muassa nuorisoa sekä mahdollisesti asunnottomia. 

Poliisi tutkii syttymissyytä. Rasijeffin mukaan pelastuslaitoksen arvio on, että tulipalo ei ole voinut syttyä "normaalisyistä". 

– En ota kantaa siihen, onko kyseessä tuhopoltto, mutta vähintään kyseessä on ollut vahinko. Ei se kuitenkaan itsestään ole syttynyt, sillä talossa ei ole ollut sähköjä pitkään aikaan.

Pelastuslaitoksen mukaan samaa autiotaloa on jouduttu sammuttamaan muutaman kerran aikaisemminkin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja