Mainos

Espoossa kaksi neljän auton kolaria – sää heikentää ajokeliä

Runsas lumentulo heikentää ajokeliä ja haittaa näkyvyyttä Uudellamaalla. 

Liikenneviraston mukaan ajokeli on etelärannikolla paikoin erittäin huono.  Keli on aiheuttanut kolareita Etelä-Suomessa.

Esimerkiksi Ykköstiellä Espoossa sattui iltapäivällä kaksi neljän auton kolaria. Osallisena oli pelastuslaitoksen mukaan parikymmentä ihmistä, mutta loukkaantumisilta vältyttiin. Kolarisumat haittasivat kuitenkin liikennettä.  

– Muutama ajoneuvo on hinattu pois ja nyt liikenne sujuu, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksesta kerrotaan MTV Uutisille.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksesta kerrotaan, että pienempiä peltivaurioita ja kolareita on tapahtunut pitkin päivää. Ykköstien lisäksi niitä on ollut esimerkiksi Turunväylällä ja Kehä Ykkösellä.

– Tien pinta on erittäin liukas ja ajokeli huono pöllyävän lumen takia. Huono ajokeli on näkynyt tehtävissämme.

Lauhtunut sää on pistänyt myös vesiputket koville.

Pelastuslaitoksille on tullut useita hälytyksiä vahingontorjunnoista, joissa lämpölaajeneminen on rikkonut putkia ja aiheuttanut vesivahinkoja.

Esimerkiksi Kuopiossa teollisuushallin ilmastointilaitteen kennon halkeaminen aiheutti satojen vesilitrojen tulvimisen hallin lattialle.  

Junaliikenne ei kulje normaalisti tänäänkään. VR:n mukaan pakkanen rasittaa juna- ja vaunukalustoa, minkä vuoksi matkustajia pyydetään varautumaan myöhästymisiin ja muutoksiin sekä kauko- että lähiliikenteestä.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.