Espoon jengimurhasta elinkautiset kahdelle miehelle – uhri haluttiin häätää pois Helvetin enkeleistä

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä elinkautisiin vankeusrangaistuksiin Espoon Suurpellossa pysäköintipaikalla heinäkuussa tehdystä murhasta.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi Heikki Juhani Härkösen ja Lauri Petteri Kiviniemen murhasta ja muista rikoksista elinkaudeksi vankeuteen. Lisäksi heidät määrättiin maksamaan yhteensä 48 000 korvauksia uhrin omaisille.

Oikeuden mukaan miehet toimivat rikoskumppaneina. Kumpikin on syntynyt vuonna 1980.

Käräjäoikeuden tiedotteen mukaan miehet olivat tekoaikana Helvetin enkelien Espoon osaston jäseniä.

1995 syntynyt uhri oli ollut ehdolla ryhmän täysjäseneksi, mutta joutui sittemmin huonoon valoon jengissä.

Uhria ammuttiin pistoolilla

Käräjäoikeus on tuomiossaan katsonut, että tekijät olivat vakaasti harkiten ja ennakkoon tehdyn suunnitelman mukaan surmanneet uhrin. Hänen oli katsottu käyttäytyneen tai menetelleen rikollisryhmän etujen vastaisesti.

– Uhri oli päätetty erottaa ryhmän toiminnasta ja häntä oli myös kesällä 2020 käsketty muuttamaan pois pääkaupunkiseudulta, mitä hän ei kuitenkaan ollut tehnyt, tiedotteessa kerrotaan.

Uhri tuli viime heinäkuussa parkkipaikalle keskustelemaan miesten kanssa. Kun hän kumartui tekijöiden auton apukuljettajan paikkaa päin, kuljettajan paikalla ollut tekijä ampui häntä valmiiksi ladatulla pistoolilla kerran rintaan ja alaselkään.

Tekijät ajoivat tämän jälkeen autolla Espoon Kivenlahteen ja jättivät auton sinne, ja jatkoivat matkaa jalkaisin. Poliisi sai heidät kiinni Espoon Ruukinsillalla.

Lue myös:

    Uusimmat