Espoolaiset pikku koululaiset tapasivat Martti Ahtisaaren – Nella ja Nestori: "Hän on entinen presidentti, hän tekee työkseen rauhaa"

Presidentti Ahtisaari vieraili Kirkkojärven koulussa 1:36

Presidentti Martti Ahtisaari vieraili Espoon Kirkkojärven koulussa osana vuosittaisia Ahtisaari-päiviä. Päivien teemana on "jokainen on rauhantekijä".

Katso videolta Kirkkojärven koululaisten mietteitä Martti Ahtisaaresta ja rauhasta!

Kirkkojärven koulu oli vierailun kunniaksi järjestänyt näyttävän juhlan sovinnon ja rauhan aiheista. Koululaiset pienemmistä isompiin olivat innoissaan presidentin vierailusta.

Juhlan aikana nähtiin näytelmä, tanssi- ja lauluesityksiä, sekä kuultiin oppilaiden ajatuksia rauhasta.

– Rauha on sitä, ettei huudeta, että antaa muille työrauhan. Pitää olla hiljaa, kun opettaja puhuu. Jos ei olisi rauhaa, ärsyttäisi kovasti.

– Rauha on tärkeää koko maailmalle ja se takaa kaikille paremman ja turvallisemman elämän. Se ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, vaan vaatii paljon työtä.

Myös kaikista pienimmät oppilaat olivat valmistautuneet päivään itse tekemillään rauhan kylteillä.

– Hän on entinen presidentti. Hän tekee työkseen rauhaa, määrittelevät ala-asteikäiset Nella ja Nestori heidän vieraastaan.

Sovittelijaoppilas palkittiin rauhankyyhkyllä

Juhlan aikana palkittiin muiden oppilaiden valitsema sovittelijaoppilas Oliver Heikkilä, jolle presidentti Ahtisaari luovutti rauhankyyhkyn.

Myös presidentti sai oppilailta lahjaksi oppilaiden itse maalaaman muotokuvan Ahtisaaresta.

– Suurkiitos tästä. Minä kerron teille, että olen työhuoneeseeni tähän mennessä hyväksynyt vain kaksi taulua. Tämä muotokuva on uusi taulu, jonka minä nyt hyväksyn sinne. Tämä taulu tulee muistuttamaan minua teistä ja minun ja teidän tuntemasta kiitollisuudesta.

Kaksi muuta Ahtisaaren työhuonetta koristavaa taulua muistuttavat Ahtisaarta rauhantekijä Nelson Mandelasta.

Juhlan päätyttyä koko juhlasali nousi seisomaan ja odottamaan hiljaisuudessa.

– Halusin vain sanoa, että minäkin rakastan elämää, huudahti presidentti Ahtisaari juhlaväelle. 

Lue myös:

    Uusimmat