Esperi Caren puutteet paljastanut lähihoitaja Tarja Parkatti sai kutsun Linnan juhliin: "Tämä on suuri kunnia"

Tarja Parkatti sai viime kuun lopussa kutsun, josta hän ei ollut koskaan edes osannut haaveilla. Tarja löysi muun postin seasta kutsun Linnan juhliin. Jo suljetun Hoivakoti Ulrikan entinen lähihoitaja oli henkilö, joka toi esiin vanhusten hoidon kestämättömät olosuhteet tänä vuonna. 

Parkatti avaa MTV Uutisille kiitollisia ja yllättyneitä tunnelmiaan. 

– Kyllä tämä oli siis niin suuri yllätys, että en olisi ikinä uskonut, että tulen koskaan saamaan tällaisen kutsun. Arvostan sitä todella paljon, Parkatti kuvaa. 

Parkatti on jo valmistautunut Linnan juhliin. 

– Kaikki on niin sanotusti valmiina. Viime viikonloppuna saatiin tuo vaatepuolikin pakettiin. Niin kampaajat, meikkaajat, puvut ja hotellit. Ei uskalla jättää viime tippaan. 

Parkatti lähtee juhliin aviomiehensä kanssa. 

"Toivon, että voin tuoda esimerkiksi hoitajamitoituksen noston esiin" 

Parkatti sanoo, ettei tiedä, mitä odottaisi Linnan juhlilta, koska vierailu on ensimmäinen. Joitakin toiveita kuitenkin on. 

– Odotan kyllä sitä, että ehtisin keskustelemaan sellaisten henkilöiden kanssa, jotka voivat vaikuttaa vanhusten oloihin. Toivon, että voin tuoda esimerkiksi hoitajamitoituksen noston esiin.

Toisaalta Parkatti aikoo puhtaasti myös nauttia juhlista ja viettää mukavan itsenäisyyspäivän. 

"Avunpyyntöpuheluita tulee koko ajan" 

Parkatti on saanut valtavasti avunpyytöjä muilta lähihoitajilta. Uupuneet ja huolestuneet lähihoitajat pyytävät tukea Parkatilta. 

– Vanhustenhoidon tilanne on näiden soittojen perusteella koko Suomessa huono, Parkatti kuvaa huolestuneesti. 

Parkatin avaus hoitajien kestämättömästä tilanteesta on vaikuttanut toisaalta vaikuttanut Parkatin työllistymiseen. Kristiinakaupungin Esperin Hoivakoti Ulrikan toiminta lopetettiin siitä nousseen kohun jälkeen.

Kristiinankaupunki tai Esperi Care eivät työllistä Parkattia lähihoitajana. Tällä hetkellä Parkatti onkin työtön. 

– Se tuntuu pahalta. Mielestäni en ole tehnyt mitään pahaa, kun olen pitänyt vanhusten puolta. Olenko leimautunut vain siksi, että tein velvollisuuteni?

Parkatti näkee lähihoitajien tehtävänä pitää vanhusten puolta. 

– Jos me emme pidä huolta vanhusten asemasta, ketkä sitten? Parkatti kysyy. 

Parkatin kutsusta olivat kirjoittaneet aiemmin Me Naiset ja Iltalehti. 

Video: Attendon hoivakoti Pelimanni oli myös hoivakoti, joka suljettiin väliaikaisesti vakavien puutteiden takia viime helmikuussa. Hoivakoti siirtyi uudelle omistajalle. 

Attendon hoivakoti Pelimanni Alavudella lauantain hiljaisessa lumisateessa 0:52


Oikaisu 22.11. klo 16.17: Esperi päätti lopettaa hoivakoti Ulrikan toiminnan. Hoivakotia ei suljettu Valviran päätöksellä, kuten uutisessa aiemmin kirjoitettiin.

Lue myös:

    Uusimmat