Espanjassa karanteeniin määrätyn Helsingin Barokkiorkesterin joulu sai onnellisen lopun – suurin osa jäsenistä pääsi Suomeen

MTV Uutiset uutisoi tiistaina Helsingin Barokkiorkesterin Espanjan kiertueen viimeisen konsertin peruuntuneen 15. joulukuuta Espanjan Murciassa.

Kolmella orkesterinmuusikolla oli ilmennyt koronatartunta, ja Espanjan terveysviranomaiset määräsivät koko orkesterin karanteeniin.

Helsingin barokkiorkesterin toiminnanjohtaja Mikko Missi luonnehti tilannetta aiemmin stressaavaksi, koska paikallisilla terveysviranomaisilla on ollut valtava ruuhka ja tiedon saanti vaikeaa. Tuolloin karanteenin pituudesta ei ollut vielä tietoa ja pelkona oli, että orkesteri joutuisi viettämään joulun kaukana läheisistään.

MTV Uutiset tavoitti Missin uudelleen jouluaattona. Hän kertoo, että orkesterin Espanjan kiertue sai lopulta onnellisen lopun.

– Karanteenimääräys saatiin purettua ja altistuneet ovat päässeet lentämään Suomeen joulunviettoon, Helsingissä itse oleva Missi kertoo.

Loput orkesterista ehtii myös joulunviettoon

Tartunnan saaneet ovat toistaiseksi vielä Espanjassa. Kotiinpääsy on kuitenkin jo tiedossa.

– Kolme orkesterin jäsentä on toistaiseksi vielä Espanjassa, mutta kaksi heistä lentää Suomeen joulupäivänä ja kolmas tapaninpäivänä, Missi sanoo.

Helsingin Barokkiorkesteri on perustettu vuonna 1997. Sen kotiareena sijaitsee Helsingin Musikkitalossa ja orkesteri vierailee usein ulkomaisissa konserttisarjoissa.

Lue myös:

    Uusimmat