Kolmella suomalaisorkesterin jäsenellä koronatartunta – kaikki 23 muusikkoa karanteenissa Espanjassa: "Tilanne on stressaava"

Helsingin Barokkiorkesterin Espanjan kiertueen viimeinen konsertti 15. joulukuuta Murciassa peruttiin koronatapausten vuoksi. Kolmella orkesterin muusikolla ilmeni koronatartunta ja Espanjan terveysviranomaiset määräsivät muusikot karanteeniin.

Espanjassa kiertueella olevan  Helsingin Barokkiorkesterin kolmella muusikolla ilmeni koronatartunta ennen kiertueen viimeistä konserttia. Tartunnoista ja altistumisista johtuen Espanjan terveysviranomaiset ovat määränneet muusikot paikallisten määräysten mukaiseen karanteeniin.

Karanteenista johtuen kiertueen viimeinen konsertti 15. joulukuuta Espanjan kaakkoisosassa sijaitsevassa Murciassa jouduttiin perumaan.

– Toistaiseksi yhdelläkään sairastuneella ei ole ilmennyt vakavia oireita. Muusikot palaavat kotiin kiertueelta karanteenin päätyttyä, Helsingin Barokkiorkesterin toiminnanjohtaja Mikko Missi kertoo MTV Uutisille.

"Tilanne on stressaava"

Mikko Missi kertoo, että orkesterin kaikki 23 jäsentä ovat nyt karanteenissa Espanjassa.

– Kaksi muusikkoa joutui karanteeniin Cuencan kaupungissa ja kaikki loput Murciassa. Paikallisilla terveysviranomaisilla on ollut valtava ruuhka ja tiedon saanti on ollut vaikeaa, Helsingissä itse oleva toiminnanjohtaja sanoo.

– Koronakaranteenin pituus on vielä auki. Tilanne on stressaava.

On siis epävarmaa, pääsevätkö orkesterin jäsenet jouluksi kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat