Espanjalaislehti: Xavi päätti pitkän pelaajauransa – unelmoi Barcelonan valmentamisesta: ”En voi ottaa Ferraria, minun pitää aloittaa pienellä autolla”

Jalkapallolegenda Xavi päätti pelaajauransa maanantai-iltana, kun hänen edustamansa qatarilaisjoukkue Al Sadd kärsi 0-2-tappion iranilaisjoukkue Persepolisille Aasian Mestarien Liigassa.

Xavi paljastaa espanjalaislehden Marcan haastattelussa, että haaveilee FC Barcelonassa valmentamisesta.

Xavi on seuran kasvatteja ja kuului vuosien ajan Barcelonan avainpelaajiin. 39-vuotias keskikenttäpelaaja voitti Barcelonan paidassa myös useita pokaaleja.

Hänen tavoitteenaan on aloittaa valmentaminen ensin Qatarissa. Xavi ihannoi viihdyttävästä pallonhallintajalkapallosta ja haluaa valmentaa sellaista peliä.

– Aikomukseni on aloittaa sieltä. Siellä ei ole paljoa painetta todistaa kykyjä ja kerätä kokemusta, Xavi kertoi lehdelle.

– Minulla on monia jalkapallon konsepteja mielessäni ja haluisin siirtää ne käyttöön.

Xavin unelmana on kuitenkin valmentaa Barcelonassa, mutta hän kokee, ettei ole siihen vielä valmis. Hänen valmentajaesikuviaan ovat Manchester Cityn nykyinen manageri Pep Guardiola sekä Espanjan entinen maajoukkuevalmentaja Luis Aragones.

– Aloitan nollista. En voi ottaa Ferraria, minun pitää aloittaa pienellä autolla, Xavi toteaa.

Xavi edusti urallaan vain Barcelonaa sekä Al Saddia. Hän pelasi uransa viimeisest vuodet Qatarissa. 


 

Lue myös:

    Uusimmat