Barcelona-legendan hämmentävät kommentit aiheuttivat someraivon – mollasi entistä kotimaataan

Barcelonan vuonna 2015 jättäneen Xavin lausunnot uudesta kotimaastaan Qatarista aiheuttavat suurta kummastusta.

Xavi jatkoi pelaajauraansa 24 vuoden Barcelona-pestin jälkeen Qatarin Al Saddin joukkueessa. Nyt hän valmistautuu ensimmäiseen valmentajan tehtäväänsä kyseisessä seurassa. Xavi on Qatarissa vuonna 2022 järjestettävien jalkapallon MM-kisojen lähettiläs. 

Qatarin kisat ovat saaneet todella paljon kritiikkiä niitä rakentavien työntekijöiden työoloista ja peräti 6000 valitusta on lähetetty ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalille. Koska Xavi asuu Qatarissa, pääsee hän äänestämään marraskuun neuvostovaaleissa.

– Minun täytyy tietenkin äänestää. Haluan, että lapseni ja perheeni saavat parhaan mahdollisen tulevaisuuden. Valitettavasti olen huomannut, että Espanja ei toimi parhaalla tavalla, Xavi sanoo 20minutosin mukaan.

– En elä demokraattisessa valtiossa, mutta systeemi toimii mielestäni täällä paremmin kuin Espanjassa. Täällä on monia hyviä puolia. Täällä on lepoa ja rauhaa. Meillä ei ole kotiavainta, auton voi jättää käyntiin ja jos jatkamme asumista täällä, olisi se parempi lapsille. Qatarissa ihmiset ovat onnellisia, Xavi kertoo.

Xavin lausahdukset ovat keränneet suuresti huomiota sosiaalisessa mediassa ja espanjalainen on saanut merkittävän määrän kritiikkiä. Esille on nostettu erityisesti ihmisoikeuksien eroavaisuudet Espanjan ja Qatarin välillä.

Xavi pelasi urallaan 133 maaottelua Espanjan paidassa ja viimeisteli 13 maalia. Barcelonan paidassa otteluja tuli komeat 767 kappaletta. Xavi viimeisteli noissa otteluissa 85 osumaa. Qatar on absoluuttinen monarkia ja sitä johtaa emiiri Tamim bin Hamad Al Thani.

Lue myös:

    Uusimmat