Mainos

Espanja vaaleihin poliitikon murhan varjossa

Useissa Espanjan suurissa kaupungeissa on pidetty tänään, parlamenttivaalien aattopäivänä, hiljaisia mielenosoituksia sosialistipoliitikon murhan takia.

Parlamenttivaalien kampanjointi keskeytettiin sen jälkeen kun entinen kaupunginvaltuutettu oli ammuttu eilen kotitalonsa edustalla Mondragonissa Pohjois-Espanjassa. Hallitus syyttää murhasta baskien separatistijärjestöä Etaa.

Asiantuntijoiden mukaan ei ole varmaa, kuinka murha vaikuttaa parlamenttivaaleihin. Pääministeri Jose Luis Rodriquez Zapateron johtamilla sosialisteilla on ollut hienoinen johto mielipidekyselyissä.

Surmatyö saattaa lisätä oppositiossa olevan kansanpuolueen (PP) tukea, koska puolue on arvostellut Zapateroa liian myöntyväisestä suhtautumisesta Etaan. Toisaalta tapaus saattaa lisätä sosialistien kannattajien halukkuutta lähteä äänestämään. Yleensä sosialistien tukijat ovat käyneet äänestämässä laiskemmin kuin kansanpuolueet kannattajat.

Surmatun Isaias Carrascon tytär Sandra vetosi äänestäjiin ja kehotti heitä käyttämään äänioikeuttaan.

- Niiden, jotka haluavat olla solidaarisia isälleni ja meidän surullemme, olisi käytävä äänestämässä sunnuntaina. Näin hyökkääjille osoitetaan, että me voitamme, Sandra Carrasco sanoi.

Eta tavoittelee itsenäistä baskivaltiota Pohjois-Espanjaan, ja sen iskuissa on kuollut neljän vuosikymmenen aikana yli 800 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.