Espanja tyrmää ehdotuksen EU:n tuen lopettamisesta palestiinalaisalueille: "Emme voi sekoittaa Hamasia palestiinalaisväestöön"

Espanja vastustaa ehdotettua Euroopan unionin tuen keskeyttämistä palestiinalaisalueille.

Espanjan ulkoministeri Jose Manuel Albares sanoi tiistaina, että palestiinalaisalueet tarvitsevat todennäköisesti lisää apua lähitulevaisuudessa Hamasin lauantaisen hyökkäyksen Israeliin ja sitä seuranneen Israelin Gazan kaistan pommituksen jälkeen.

– Yhteistyötä on jatkettava; emme voi sekoittaa Hamasia, joka on EU:n terroristiryhmien luettelossa, palestiinalaisväestöön, palestiinalaishallintoon tai YK:n järjestöihin paikan päällä, Albares sanoi espanjalaisen Cadena SER -radion haastattelussa.

EU:n ulkoministerit kokoontuvat keskustelemaan asiasta tiistaina sen jälkeen, kun EU:n komissaari Oliver Varhelyi ilmoitti maanantaina sosiaalisen median X-verkkoalustalla, että kaikki maksut on keskeytetty.

Euroopan komissio kiisti Varhelyin lausunnon ja sanoi, että maksuja ei ole keskeytetty ja että se vain tarkastelee uudelleen palestiinalaisalueille annettavaa apua.

Vaikka Itävallan kaltaiset maat ovat ilmoittaneet lopettavansa rahoituksen palestiinalaisalueille, toiset maat, kuten Espanja, pitävät apuvirtoja elintärkeinä siviiliväestön kannalta.

Albares: Avun keskeyttäminen olisi haitallista

Haastattelussa Antena 3:lle ministeri sanoi, että Espanja valmistelee sotilaskonetta evakuoimaan espanjalaisia, jotka haluavat lähteä Israelista.

Useat kansainväliset lentoyhtiöt ovat vähentäneet tai keskeyttäneet lentoliikenteen Tel Aviviin, mikä vaikuttaa satoihin lentoihin.

Albares sanoi, että avun keskeyttäminen olisi haitallista.

Lue myös:

    Uusimmat